TUZLARIJE - BILTEN TK

17.06.2008.
Ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona primila studente Pravnog fakulteta


Povodom zapaženih rezultata na nedavno održanom Svjetskom takmičenju iz međunarodnog javnog prava Jasminka Mijatović, ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona upriličila je prijem za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, učesnike ovog takmičenja. Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je „Terorizam i ljudska prava“.



„Na takmičenju je učestvovalo 120 ekipa iz 97 zemalja, a predstavnici Bosne i Hercegovine, ekipa Pravnog fakulteta iz Tuzle ostvarila je zapažen rezultat. Posebne pohvale smo dobili za kvalitet izlaganja na engleskom jeziku, “ istakli su studenti.



„Svjetlana Ivanović, Sanja Šehović, Mirna Avdibegović, Elvir Mahmuzić i Senad Hadžihafizbegović su svojim učešćem na najbolji način prezentirali našu zemlju, a u budućnosti od njih se očekuje da svoja znanja iskoriste u brojnim procesima reformi u Bosni i Hercegovini, “ istakla je ministrica Mijatović uz čestitake na ostvarenim rezultatima. U cilju još kvalitetnijeg nastupa naredne godine Ministrica pravosuđa i uprave u Vladi TK obećala je punu podršku udruženju koje će mentorskim radom pomoći budućim natjecateljima.

Ovo takmičenje se u organizaciji Međunarodnog udruženja studenata prava (ILSA) održava od 1949. godine. Predstavnici zemalja takmiče se po principu simuliranog suđenja pred međunarodnim sudom pri čemu su sudije svjetski istaknuti stručnjaci iz oblasti međunarodnog prava.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.