TUZLARIJE - BILTEN TK

09.09.2014.
Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva TK
Treba nastaviti aktivnosti na revitalizaciji Dite

Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je danas Informaciju o hronologiji i aktivnosti Vlade TK-a na rješavanju statusa d.d. „Dita“ sa ciljem ponovnog pokretanja proizvodnog procesa. Elaborat, odnosno Plan revitalizacije privrednog društva „DITA“ d.d. Tuzla koji je radio ekspertni tim urađen je na bazi izvještaja sudskih vještaka.

Tuzlarije


Obzirom da je kupovina većinskog paketa dionica društva planirana za vrijednost od 1 KM smatra se opravdanim pokušaj spašavanja ovog privrednog društva, a samim tim i upošljavanje kako postojećih tako i novih radnika, navodi se u Informaciji. Također, rad na kreiranju uslova za stvaranje nove vrijednosti zaslužuje dodatno angažovanje i ima društvenu opravdanost za boljitak stanovnika Tuzlanskog kantona.

Na osnovu iznešene hronologije dešavanja i stanja u Društvu prezentiranog u Planu revitalizacije privrednog društva „DITA“ d.d. Tuzla kreiranog od strane ekspertnog tima i Revizorskom izvještaju, Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva smatra da Vlada Tuzlanskog kantona treba nastaviti realizaciju Zaključka Skupštine Tuzlanskog kantona i potpitisati ugovor sa „LORA“ d.o.o. Sarajevo o kupoprodaji dionica, kao i sa Brokerskom kućom koja će navedeni ugovor realizovati.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK