TUZLARIJE - BILTEN TK

19.09.2014.
Vlada TK: Obavještenje za privredne subjekte iz oblasti građevinarstva
TuzlarijeKako bi smo dodatno animirali privredne subjekte sa područja Tuzlanskog kantona koji se bave građevinskom djelatnošću i ovim putem želimo obavijestiti građane da je Vlada Tuzlanskog kantona je u mjesecu julu pokrenula aktivnosti oko provođenja postupaka javnih nabavki za izvođenje radova na sanaciji, adaptaciji i rekonstrukciji objekata za smještaj organa uprave Tuzlanskog kantona.

Kao što je više puta već rečeno, aktivnosti su pokrenute iz razloga finansijskih ušteda, efikasnije međusobne komunikacije, kao i olakšavanja pristupa građana organima uprave Tuzlanskog kantona.

Trenutno je u toku javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na sanaciji poslovno-administrativnog objekta za smještaj Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u ul. Rudarska 65, Tuzla, koji je objavljen 01.09.2014. godine u ´´Službenom glasniku BiH´´ broj: 68/14 i web stranici Vlade Tuzlanskog kantona www.vladatk.kim.ba. Otvaranje ponuda izvršiti će se 30.09.2014. godine.

U fazi pripreme je i tenderska dokumentacija za javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na adaptaciji objekta Tvornice transportnih uređaja TTU, poslovno-administrativnog objekta zvanog „Fabrika“ koji se sastoji od suterena, prizemlja i 4 sprata ukupne površine 2859, 76 m˛ u ulici 18. Hrvatske brigade broj 25, Tuzla. Javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača će biti objavljen 29.09.2014. godine u ´´Službenom glasniku BiH´´ i na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona www.vladatk.kim.ba.

Ovim putem još jednom želimo upoznati sve privredne subjekte koji se bave poslovima iz domena građevinarstva o navedenim javnim pozivima, kako bi se informisali i u skladu sa mogućnostima, prijavili na iste.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Uredu za zajedničke poslove kantonalnih organa TK koji je zadužen za provođenje postupaka javnih nabavki na adresi Rudarska br. 57, Tuzla ili na tel. 035 369 320.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK