TUZLARIJE - BILTEN TK

20.11.2014.
Predstavljena publikacija ˝Tuzlanski kanton˝ - Vaš poslovni partner
Kantonalna privredna komora Tuzla predstavila je danas, urađenu u vlastitoj režiji, publikaciju “Tuzlanski kanton - Vaš poslovni partner” koja za cilj ima prezentovati privredne resurse i privredne potencijale Tuzlanskog kantona, sa najznačajnijim subjektima sa ovog područja.

Tuzlarije


- U publikaciji su istaknuta obilježja najznačajnijih privrednih subjekata sa direktnim linkovima na njihove službene web stranice. Ovim našim projektom također su istaknuti veliki investicioni projekti planirani za naredni period u Tuzlanskom kantonu a riječ je o Bloku 7 Termoelektrane Tuzla i Termoelektrana Banovići - rekao je Nedret Kikanović, predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla.

Važno je istaći da ova publikacija na jednom mjestu daje informacije i o tome kako početi posao, koji su postupci registracije, koji su zakonski propisi prilikom investiranja u Tuzlanski kanton, zatim pojašnjava investicione lokacije, poslovne zone u općinama Kantona te poreske i druge olakšice koje domaći i strani investitori imaju prilikom ulaganja.

- Sve to olakšava put potencijalnim investicijama u Bosni i Hercegovini i Tuzlanskom kantonu. Istaknute su i strane investicije koje su već realizovane na području Tuzlanskog kantona, sve u cilju stvaranja povoljnije i pozitivnije slike o ambijentu za ulaganje na ovom području, pa i to smatramo značajnom karakteristikom ove publikacije - kazao je Kikanović.

Publikaciju sačinjavaju i informacije o ljudskim potencijalima Tuzlanskog kantona, obrazovnim institucijama i profilima koji se u njima obrazuju, informacije o saobraćajnoj infrastrukturi, udaljenosti od graničnih prijelaza, od luke Ploče i aerodroma u regionu, čime se u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla željeo istaknuti povoljan geografski položaj koji Tuzlanski kanton ima za investitore.

Pubilkacija je prevedena i na engleski jezik, a obje varijante su dostupne na službenoj web stranici Kantonalne privredne komore Tuzla.

Priredio(la): Fena