TUZLARIJE - BILTEN TK

21.02.2009.
Ostale odluke Vlade Tuzlanskog kantona donesene na 75. redovnoj sjednici


Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je informaciju Ministarstva za rad i socijalnu politiku Tuzlanskog kantona u vezi sa provedenim postupkom i izborom najpovoljnijeg ponuđača za izradu Strategije zapošljavanja na području Tuzlanskog kantona do 2013. godine. Ovaj posao radi Ekonomski fakultet Tuzla, čija je ponuda ocijenjena najpovoljnijom. Ugovor je potpisan krajem 2008. godine, a rok za izradu Strategije je dva mjeseca.
Vlada je donijela je Odluku o formiranju partnerske grupe, koja će biti uključena u proces izrade i provedbe Strategije.

Vlada TK prihvatila je tekst Ugovora o uređenju međusobnih odnosa u vezi sa pravom korištenja objekta Bosanskog kulturnog centra Tuzla. Javna ustanova BKC Tuzlanskog kantona ovaj će objekat koristiti za obavljanje registrovanih djelatnosti.

Data je saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja. Izmjenama je umjesto ranije predviđenog radnog mjesta stručni savjetnik za upravne i normativne poslove utvrđeno mjesto stručnog saradnika za pravne poslove.

Donesena je Odluka kojom je Ministarstvo finansija zaduženo da zbog izmjena i dopuna analitičkog kontnog plana izvrši knjiženja za određene pozicije kao prijelazno rješenje, do donošenja Budžeta Tuzlanskog kantona, kada će biti urađene korekcije knjiženja u skladu sa izmjenama i dopunama analitičkog kontnog plana.

Data je saglasnost Općinskom sudu u Živinicama za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme šefa zemljišnoknjižnog ureda.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost Ministarstvu obazovanja, nauke, kulture i sporta za pokretanje postupka popune upražnjenih pozicija državnih službenika u ovom Ministarstvu i to pozicija: stručni savjetnik za normativno-pravne poslove (na neodređeno), viši stručni saradnik za normativno-pravne poslove i upravno rješavanje (na određeno) i stručni saradnik za upravno rješavanje (na određeno).

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Zaključak kojim se od predstavnika državnog kapitala u Nadzornom odboru i Skupštini DD Rudnik soli „Tušanj“ Tuzla traži da na svojim sjednicama razmotre i donesu odluku o izuzimanju i prijenosu jedne trećine idealnog dijela vlasništva u poslovnogj zgradi „Soda-So“ u Tuzli na Tuzlanski kanton, a u skladu sa Zakonom o privatizaciji preduzeća.

Data je saglasnost na Aneks V Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između DD „Tvornica transportnih uređaja-TTU“ Tuzla i „ITT-Inženjering za transportnu tehniku“ d.o.o. Tuzla.

Donesena je Odluka o dopuni Odluke o utvrđivanju najvišeg iznosa naknada za rad predsjednika i članova upravnih i nadzornih odbora u preduzećima u kojima prava upravljanja vrši Vlada Kantona i ustanovama i drugim institucijama kojima je osnivač Tuzlanski kanton. Dopunom je utvrđeno da se utvrđuje najviši iznos naknada po odbitku poreza na dohodak. Ova odluka donesena je zbog primjene Zakona o porezu na dohodak.


Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.