TUZLARIJE - BILTEN TK

16.08.2022.
Održana 23. redovna sjednica Vlade TK:
Odluke o raspodjeli sredstava

Tuzlarije


Vlada je donijela tri odluke o odobravanju sredstava sa budžetske pozicije „Organizacije i udruženja Tuzlanskog kantona“.

Sredstva u iznosu od 12.000 KM odobrena su Hrvatskom kulturnom društvu „Napredak“ Glavna podružnica Tuzla za 2022. godinu za troškove organiziranja izložbi, troškovi funkcioniranja ureda i troškovi multimedijalne platforme Hrvatski glasnik.

Odobren je iznos od 10.000 KM Savezu udruženja slijepih građana Tuzlanskog kantona za 2022. godinu.

Hrvatskom društvu „Hrvatski dom“ Tuzla za 2022. godinu odobren je iznos od 12.000 KM kao potpora radu i djelatnostima društva.

Također, Vlada je odobrila i 6.000, 00 KM Udruženju za postkonfliktna istraživanja, Sarajevo u svrhu sufinansiranja multimedijalnog-edukacijskog projekta „Heroine Srebrenice“, na ime troškova za grafički dizajn izložbe i promotivnog materijala, umjetničke instalacije i fotografske izložbe „Majčina marama“.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o izmjenama i dopunama Programa rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava za 2022. godinu. Ovim izmjenama osigurano je dodatnih nešto više od 250.000 KM za kapitalna ulaganja u školskim objektima u Tuzlanskom kantonu, kao i sredstva za općinske sudove u Gradačcu i Banovićima.

Također je donesena Odluka o odobravanju sredstava sa potrošačke jedinice „Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava“ Skupštini Tuzlanskog kantona u iznosu od 4.500 KM za nabavku opreme.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK