TUZLARIJE - BILTEN TK

08.09.2022.
Održana 22. vanredna sjednica Vlade TK:
Podrška projektima održivog povratka

Tuzlarije


U okviru realizacije programa „Podrška povratku prognanih osoba“, Vlada je danas dala saglasnosti na pet odluka Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak, kojom se odobravaju sredstva, kao učešće Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK u rješavanju projekata održivog povratka.

Gradu Tuzla je, za asfaltiranje putnog pravca prema izvorištu mineralne vode i puta Vardice od lokalnog puta Previle do Repuševca u Mjesnoj zajednici Dragunja odobreno 20.000, 00 KM.

Gradu Lukavac je, za vanjsko uređenje spomen obilježja u naselju Babice i rehabilitaciju lokalne cestovne mreže u naselju Haluge u Mjesnoj zajednici Babice, odobreno 25.909, 65 KM.

Za asfaltiranje u Mjesnoj zajednici Kučić Kula, Gradu Zvornik je odobreno 29.989, 00 KM, a 49.000, 00 KM je odobreno Općini Kalesija za rekonstrukciju kolovoza lokalnog puta, dionica Baljkovica-Zukići, Mjesna zajednica Zukići.

Opštini Bratunac je odobreno 29.975, 40 KM za sanaciju i asfaltiranje lokalnog puta u mjestu Zapolje u MZ Tegare u Bratuncu.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK