TUZLARIJE - BILTEN TK

22.11.2022.
Vlada TK:
Odluke u okviru kadrovskih pitanja

Tuzlarije


S obzirom da je okončana konkursna procedura, Vlada je danas donijela Rješenje o stupanju na dužnost i utvrđivanju probnog rada, čime od 28. novembra Muamer Šljivić, diplomirani pravnik, preuzima dužnost Sekretara Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona, a po polaganju zakletve vjernosti pred Premijerom Kantona kako to predviđa Zakon o državnoj službi u TK.

Ovim Rješenjem utvrđen je period probnog rada u trajanju od šest mjeseci, a Ministar pravosuđa i uprave u Vladi Tuzlanskog kantona određuje se za supervizora koji će na kraju probnog perioda Vladi Tuzlanskog kantona dati prijedlog ocjene.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je danas dala prethodnu saglasnost na Odluku Upravnog odbora Javne ustanove Arhiv Tuzlanskog kantona o utvrđivanju prijedloga za imenovanje Omera Zulića za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Arhiv Tuzlanskog kantona, do okončanja konkursne procedure za izbor i imenovanje direktora, a najduže na period do šest mjeseci.

Shodno Odluci Upravnog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju, data je i prethodna saglasnost za imenovanje Elmedine Hajdarbegović na mjesto vršioca direktora Agencije na period najduže tri mjeseca.

Osim navedenog doneseno je više rješenja o razrješenju i imenovanju privremenih školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK