TUZLARIJE - BILTEN TK

04.04.2023.
Hajrudin Mehanović, novi komandant Štaba civilne zaštite

Vlada je danas, s obzirom na imenovanje novog saziva Vlade, imenovala i komandanta, načelnika i članove Kantonalnog štaba civilne zaštite. Za komandanta Kantonalnog štaba civilne zaštite postavljen je ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović, a načelnik Kantonalnog štaba civilne zaštite Mirza Džinović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite.

Tuzlarije


Vlada je danas imenovala Pregovarački tim Vlade Tuzlanskog kantona za izradu nacrta Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i doktora medicine i stomatologije za područje djelatnosti zdravstvene zaštite u Tuzlanskom kantonu i Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području Tuzlanskog kantona.

Vlada je dala i saglasnosti Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona za prijem državnog službenika, sekretara, u radni odnos na neodređeno vrijeme, te JU Centar za autizam „Meho Sadiković“ za prijem ukupno pet zaposlenika u radni odnos na određeno vrijeme najduže do šest mjeseci i to na poslove i radne zadatke logoped, edukator rehabilitator/defektolog odgovarajućeg usmjerenja, psiholog/pedagog-psiholog, domar/portir/vozač i radnik na održavanju čistoće/spremačica. Također, saglasnost za prijem novih uposlenika je data JU Univerzitet u Tuzli, a radi se o višem stručnog saradnika – diplomiranog pravnika i višeg stručnog saradnika – diplomiranog inženjera građevinarstva na neodređeno vrijeme, kao i višeg stručnog saradnika za građevinsko održavanje na određeno vrijeme.

Vlada je dala prethodnu saglasnost na Prijedlog Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o plaćama, naknadama i drugim primanjima zaposlenika na Univerzitetu u Tuzli - Drugi prečišćeni tekst.

Na današnjoj sjednici Vlada je dala prethodne saglasnosti na Pravilnik o izmjenama Pravilnika o plaćama, naknadama i drugim ličnim primanjima radnika Javne ustanove Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić” Tuzla i Pravilnik o izmjenama Pravilnika o plaćama, naknadama i drugim ličnim primanjima radnika Javne ustanove Narodno pozorište Tuzla.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je danas odredila punomoćnike državnog kapitala koji u ime osnivača vrše funkciju Skupštine Javnog preduzeća Radio televizija Tuzlanskog kantona d.o.o., dala prethodnu saglasnost za razrješenje dužnosti izvršnog direktora za ekonomsko – finansijske i pravne poslove u Javnom preduzeću za vodoprivrednu djelatnost „Spreča“ d.d.Tuzla, imenovala privremeni Školski odbor JU Mješovita srednja rudarska škola Tuzla, razriješila i na njegovo mjesto imenovala novog člana privremeno imenovanog Upravnog odbora Javne ustanove Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK