TUZLARIJE - BILTEN TK

27.04.2023.
Održana 5. redovna sjednica Vlade TK
Udruživanjem sredstava do većih efekata ulaganja

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada je prihvatila tekst Sporazuma o udruživanju sredstava za realizaciju infrastrukturnih projekata na području Tuzlanskog kantona i na području opština Entiteta Republika Srpska, koji će potpisati Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Cilj sporazuma je da se udruživanjem sredstva za realizaciju pojedinih infrastrukturnih projekata ostvare veći efekti na terenu, na području Tuzlanskog kantona i na području opština Entiteta Republika Srpska.

Sporazum definiše ukupno 5 projekata, ukupne vrijednosti 802.260, 34 KM, koji će biti realizirani na području Srebrenice, Osmaka, Lukavca i Kalesije. U realizaciji ovih projekata Vlada Tuzlanskog kantona će učestvovati sa 225.500 KM, dok će Federalno ministarstvo osigurati 497.592, a Općina Kalesija također učestvuje u implementaciji jednog od projekata.
Radi se o izgradnji teniskog terena u sklopu Sportsko rekreacionog centra „Pale“ – Kuća susreta i asfaltiranju puta Pale do Centra Emmausa na Palama MZ Potočari u Srebrenici, proširenju postojećeg puta putni pravac Kalesija-Osmaci (u dijelu Sadževac-Vacetinska Rijeka), rekonstrukciji i dogradnji vodovoda Babice Donje, te izgradnji nove ulice u Kalesiji dionica A-B spoj M-4 do ulice Senada Požegića.

Također, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Fadil Alić je ovlašten da u ime Vlade TK potpiše navedeni sporazum.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK