TUZLARIJE - BILTEN TK

04.07.2023.
Ostale odluke Vlade TK donesene na danas održanoj sjednici

Tuzlarije


Vlada Tuzlanskog kantona danas se upoznala sa aktima generalnog sekretarijata Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Federacije BiH, sa priloženim Zaključcima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a u vezi sa Informacijom o pokrenutom arbitražnom postupku u predmetu GIKIL d.o.o. Lukavac.

Današnjim Zaključkom Vlada TK je potvrdila da ostaje kod svojih stavova izraženih u svom ranijem Zaključku, te ponovno potvrđuje da će pružiti svaku formalno-pravnu, tehničku i drugu pomoć prema dostavljenim zahtjevima u tom predmetu, za što je navedenim Zaključkom formirala i odgovarajuću Radnu grupu.

Vlada je danas odobrila 15.000 KM Općini Srebrenica za organizaciju obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica, koja se obilježava dana 11.07.2023. godine. Sredstva su odobrena na ime sufinansiranja aktivnosti iz „Finansijskog okvira za organizovanje obilježavanja 11. jula 1995. godine 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica“ i ukop identifikovanih žrtava iz jula 1995. godine.

Na današnjoj sjednici Vlada TK je dala saglasnost na Odobrenje Plana novčanih tokova za period juli – septembar 2023. godine.

Također Vlada je dala i saglasnost na Odluku Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona o izmjeni Plana upisa učenika u prvi razred srednjih škola Tuzlanskog kantona za školsku 2023/2024. godinu.

Danas je Vlada utvrdila iznose naknade za korištenje godišnjeg odmora i naknade povodom vjerskih praznika za 2023. godinu.

Vlada je danas imenovala predsjednika i članove Disciplinske komisije za kantonalne organe državne službe.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK