TUZLARIJE - BILTEN TK

08.08.2023.
Odluke Vlade TK u okviru kadrovskih pitanja

Vlada TK dala je saglasnost Kantonalnoj upravi civilne zaštite za prijem dva namještenika, viša referenta, u Kantonalnom operativnom centru na neodređeno vrijeme.

Tuzlarije


Također je data saglasnost za prijem jednog zaposlenika u JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, u radni odnos na određeno vrijeme na period najduže do šest mjeseci na poslove i radne zadatke stručnog saradnika odgajatelja.

Ministarstvu privrede vlada TK dala je saglasnost za prijem državnog službenika, stručnog saradnika za geologiju i koncesije, u radni odnos na neodređeno vrijeme.


U okviru kadrovskih pitanja Vlada je donijela Rješenje kojim je imenovala direktora Kantonalne direkcije robnih rezervi u sastavu Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona na period od 5 godina.

Vlada je imenovala punomoćnike koji u ime osnivača vrše ovlašćenja Skupštine Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o..

Vlada TK donijela je Rješenje kojim je imenovan Upravni odbor Javne ustanove Centar za autizam „Meho Sadiković“ Tuzla na period od 4 godine.

Vlada je donijela Odluku o određivanju punomoćnika državnog kapitala koji u ime osnivača vrše funkciju Skupštine Javnog preduzeća Radio - televizija Tuzlanskog kantona d.o.o. kao i Odluku o utvrđivanju prijedloga kandidata za privremeno imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća Radio - televizija Tuzlanskog kantona. Skupštini Javnog preduzeća Radio - Televizija Tuzlanskog kantona d.o.o. data je prethodna saglasnost da u skladu sa utvrđenim prijedlogom imenuje predsjednika i članove Nadzornog odbora počev od 12.08.2023. godine, do okončanja procedure po oglasu, a najduže tri mjeseca, počev od stupanja na snagu odluke Skupštine o imenovanju članova Nadzornog odbora.

Vlada je također donijela Odluku kojom se traži od Skupštine Javnog preduzeća “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj da razriješi dužnosti članove imenovane u privremeni Nadzorni odbor Javnog preduzeća “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj, predstavnike državnog kapitala, te kojom se utvrđuje prijedlog kandidata za imenovanje u NO JP “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj, u ime državnog kapitala na period od 4 godine.

Vlada je donijela Rješenje o privremenom imenovanju članova Upravnog odbora JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona do okončanja postupka za izbor i imenovanje članova, najduže do tri mjeseca.

Vlada Tuzlanskog kantona imenovala je Upravni odbor Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzlanskog kantona, do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog Upravnog odbora u skladu sa zakonom a najduže tri mjeseca.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK