TUZLARIJE - BILTEN TK

29.08.2023.
Aktivnosti na izgradnji Kampusa teku predviđenom dinamikom

Vlada je danas prihvatila Informaciju o provedenim aktivnostima projekta Kampus Univerziteta u Tuzli i planirane aktivnosti sa ciljem početka građevinskih radova izgradnje prve građevine u koju će biti smješteni Edukacijsko-rehabilitacijski, Ekonomski, Filozofski i Pravni fakultet.

Tuzlarije


Iz dinamike prethodno provedenih aktivnosti vidljivo je da Univerzitet u Tuzli čini sve da što prije započnu građevinski radovi izgradnje prvog objekta u koji će biti smještena navedena četiri fakulteta, te su precizirani rokovi budućih aktivnosti koje bi u konačnici u februaru iduće godine trebali rezultirati objavom tendera za izvođenje radova izgradnje građevine. Do manjeg prolongiranja dijela aktivnosti koji bio planiran Planom nabavki Univerziteta u Tuzli za 2023. godinu, došlo je zbog žalbenog postupka po objavljenom tenderu za izradu glavnog projekta, koji je uzrokovao pomjeranje konačnih rokova.

Ukupni troškovi izgradnje građevine za ova četiri fakulteta, po principu „ključ u ruke“, bez opremanja građevine procijenjena su na 24 miliona KM, a inicijalna sredstva, koja su i dostatna u ovom trenutku već je osigurala Vlada TK.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK