TUZLARIJE - BILTEN TK

28.09.2023.
Čestitka povodom godišnjice osnivanja 2. korpusa ARBiH

Tuzlarije


Povodom godišnjice osnivanja 2. korpusa Armije Republike Bosni i Hercegovine premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, svim bivšim pripadnicima II korpusa Armije Republike BiH kao i pripadnicima II pješadijskog rendžerskog puka OS BiH Oružanih snaga BiH koji baštine tradiciju II korpusa, upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

„Svim pripadnicima II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, ali i svim građanima Tuzlanskog kantona upućujem čestitke povodom godišnjice formiranja II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, Korpusa koji je tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata dao ogroman doprinos odbrani države Bosne i Hercegovine.

Tih ratnih godina Drugi korpus je bio snaga u koju su svi građani sjeveroistočne Bosne i Hercegovine s povjerenjem gledali i niti jednog momenta ne smijemo zaboraviti da danas živimo i uživamo u slobodi upravo zahvaljujući svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, među kojima su i pripadnici II korpusa.

S posebnim pijetetom danas se moramo sjetiti i poginulih pripadnika 2. korpusa Armije Republike BiH. Oni su u borbi za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu dali ono najvrjednije, svoje živote.
Danas još snažnije iskazujemo našu podršku njihovim porodicama i opredjeljenje da u miru nastavljamo graditi Bosnu i Hercegovinu, zemlju ravnopravnih građana, za kakvu su se i oni borili.“


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje