TUZLARIJE - BILTEN TK

27.04.2023.
Inicijativa za uvođenje novog izbornog predmeta ˝Zdrave životne navike˝

U nastavku prenosimo javljanje Džane Hasić, učenice Srednje medicinske škole Tuzla, koja piše o aktivnostima u njenoj školi u cilju uvođenja novog izbornog predmeta "Zdravi životni stilovi" u srednje škole.

Tuzlarije


Učenica sam Srednje medicinske škole Tuzla. Pišem vam u nadi da ćete objaviti prilog o aktivnostima koje trenutno mi u školi pravimo. Borimo se za uvođenje izbornog predmeta "Zdravi životni stilovi" u škole. Tu bi djeca učila o inkluziji, dijabetesu, reproduktivnom zdravlju, porocima... Dobili smo podršku od zastupnika u Skupštini TK gdina Smaje Mandžića i gđe Lejle Vuković.



Tuzlarije


Prije svega željela bih istaći da ništa ne bi bilo moguće bez velikog broja vrijednih učenika Srednje medicinske škole, našeg profesora demokratije Amira Ahmetovića, te menadžmenta škole. No, mi smo tek na početku. Ono što je najvažnije imamo dobru volju učenika Tuzlanskog kantona i neizbježnu političku volju. Jedni od rijetkih su zastupnici u Skupštini TK gđa. Lejla Vuković i gdin. Smajo Mandžić koji su nas saslušali te prepoznali važnost problema s kojima se mladi bore. Kvalitetna edukacija u školama nam je prijeko potrebna.

Džana Hasić, učenica Srednje medicinske škole Tuzla