TUZLARIJE - BILTEN TK

06.05.2023.
Udruženje Zrakoplovaca Zračni Most:
Obilježen Dan zračnog mosta

Tuzlarije


Sinoć je u ateljeu "Ismet Mujezinović" na dostojanstven način obilježen Dan zračnog mosta. Porodice poginulih članova posade helikoptera i porodice poginulih ljekara, pripadnici Zrakoplovstva Armije Republike Bosne i Hercegovine i gosti kroz izlaganja sudionika tog vremena podsjetili su se na najtragičniji događaj za Zrakoplovstvo Armije Republike Bosne i Hercegovine koji se desio 7. maja 1995. godine u Žepi, ali i na ukupan doprinos pripadnika Zrakoplovstva u odbrani Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije


Svojim prisustvom skup su uveličali predstavnici organizacija "Zlatni ljiljani" od gradskog do Federalnog nivoa, gospodin Redžep Muratović, Edin Hadžimuhamedović i Aljo Bošnjaković, predstavnici ZS i PZO OS BiH, pukovnici Vehid Maleškić i Fadil Ramić, kao i predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona gospodin Žarko Vujović.

U umjetničkom dijelu programa mladi tuzlanski gitarista Armin Smajić predstavio se sa dvije muzičke numere, glumac Mirza Pinjić recitacijom pjesme Dževada Brgulje, posvećene Džemalu Malkiću i glumica Ivana Petrović odlomkom iz predstave "Posljednja bosanska kraljica Katarina", autorsko djelo tuzlanske profesorice Marice Petrović.

Udruženje se zahvaljuje Edini Mateljić za maestralno vođenje programa i sponzorima, Gradu Tuzla i BH Telecom, kao i podršci od strane firmi Menprom i BArt.