TUZLARIJE - BILTEN TK

26.11.2023.
Maštovit performans učenika u kraljevskom gradu povodom Dana državnosti BiH

Tuzlarije


Preko 800 osnovaca i srednjoškolaca iz Srebrenika, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine zajednički su priredili performans na centralnom gradskom trgu. Neposredno pred okupljanje učenici Prve osnovne škole Srebrenik Damir Muratović, Aid Kišić, Hamza Zabirović i Jasmin Hadžić, u svojstvu telala, na maštoviti način su pozivali građane.

„Masovnim učešćem učenika u obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine, pokazatelj je ljubavi i patriotizma prema jednoj jedinoj Bosni i Hercegovini. Cilj nam je da masovnim obilježavanjem značajnijih datuma iz prošlosti Bosne i Hercegovine, probudimo patriotska osjećanja naših učenika prema svojoj domovini Bosni i Hercegovini. Smatram da smo danas u tome i uspjeli“ – rekao je Mirza Suljagić, direktor JU Prva osnovna škola Srebrenik.



Delegacije iz četiri škole su na centralnom spomen obilježju položili cvijeće, a nakon performansa, učenici i nastavnici su u Velikoj sali Doma kulture priredili bogat kulturno-umjetnički program posvećen Danu državnosti Bosne i Hercegovine.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK