TUZLARIJE - BILTEN TK

28.11.2023.
Nastavak uspješne saradnje Ministarstva i Investicijske fondacije IMPAKT

Tuzlarije


Predstavnici Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona prisustvovali su 22. i 23.11.2023. godine najočekivanijem poduzetničkom okupljanju u 2023. godini „Welcome to the Future 2.0“ u realizaciji Investicijske fondacije IMPAKT, a ovo je drugo izdanje Welcome to the Future koji je bio prvi Scale Up pitch održan u Bosni i Hercegovini 2022. godine.

Tuzlarije


Welcome to the Future 2.0“ podijeljen u dva segmenta: Biznis Arenu i Pitch Arenu bio je prepun posjetilaca, a tokom Biznis Arene posjetioci su imali priliku poslušati najiskusnije ljude iz struke koji su nesebično dijelili svoje znanje, korisne savjete i know how sa posjetiocima.

Drugi dan događaja Pitch Arenu otvorio je Vojin Mijatović, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta, a posjetiocima se obratio i Ministar Damir Gazdić ispred Vlade Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Važno je za naglasiti da je u okviru programa podrške razvoju poduzetništva mladih „IMPAKT inkubator poslovnih ideja na području Tuzlanskog kantona“ kojeg provode Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijska fondacija Impakt, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona te jedinica lokalne samouprave Tuzlanskog kantona koje su do sada iskazale interes od 2021. godine do danas podržale preko 90 biznisa mladih od 18 do 35 godina života sa područja Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK