TUZLARIJE - BILTEN TK

12.12.2023.
Vlada Tuzlanskog kantona:
Utvrđen prijedlog Odluke o privremenom finansiranju TK

Kako Budžet Tuzlanskog kantona za 2024. godinu neće biti donesen do kraja kalendarske godine, Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je danas prijedlog Odluke o privremenom finansiranju Tuzlanskog kantona za period januar – mart 2024. godine.

Tuzlarije


Ovom odlukom predviđeno je privremeno finansiranje Tuzlanskog kantona, do donošenja Budžeta Tuzlanskog kantona za 2024. godinu, za period od 01. januar do 31.mart 2024. godine u iznosu od 113.555.472 KM. U periodu privremenog finansiranja finansiraju se isti programi, a korisnici ne smiju povećavati broj zaposlenih u odnosu na stanje na dan 31.decembar 2023. godine.

Budžetski korisnici ne mogu započeti nove ili proširene programe i aktivnosti dok se ne donese Budžet Tuzlanskog kantona za 2024.godinu. Također, Odlukom je predviđeno da se u periodu privremenog finansiranja mogu izvršavati rashodi i izdaci iz osnova unutrašnjeg i vanjskog duga do visine stvorenih obaveza, kao i rashodi i izdaci koji se finansiraju iz uplaćenih i prenesenih pomoći, donacija i prihoda za posebne namjene prema odlukama Vlade na prijedlog budžetskog korisnika.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK