TUZLARIJE - BILTEN TK

12.12.2023.
Odluke Vlade TK u okviru kadrovskih pitanja:
Saglasnost za imenovanje Nermina Balukovića za direktora Rudnika soli „Tuzla

Tuzlarije


U okviru kadrovskih pitanja Vlada TK je danas dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru privrednog društva Rudnik soli „Tuzla“ d.d. Tuzla za imenovanje članova Uprave, Nermina Balukovića na poziciju direktora Rudnika soli „Tuzla“ d.d. Tuzla na period mandata od 4 godine i Selme Goletić na poziciju vršioca dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove na period do 31.01.2024. godine.

Data je i prethodna saglasnost za imenovanje Mirze Brkića na mjesto vršioca direktora Kantonalne agencije za privatizaciju.

Privremeno je imenovan Upravni odbor JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona, do okončanja procedure Ponovnog Javnog oglasa za imenovanje Upravnog odbora Javne ustanove Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona u Tuzli, a najduže do 90 dana.

Saglasnost je data i na Odluku Upravnog odbora Javne ustanove Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona o imenovanju Miralema Softića za direktora Javne ustanove Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, na period od 4 godine.

Osim navedenog Vlada je danas donijela više rješenja o razrješenju i imenovanju privremenih školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Vlada je danas donijela Odluku o poništavanju Javnog oglasa i raspisivanju i utvrđivanju teksta ponovnog Javnog oglasa za imenovanje Upravnog odbora Javne ustanove Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona u Tuzli.

Vlada je dala i saglasnost Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona za prijem tri državna službenika u radni odnos na neodređeno vrijeme i to: kantonalnog inspektora rada za oblast zaštite na radu, kantonalnog veterinarskog inspektora i stručnog savjetnika za pravne poslove i zastupanje.

Također data je i saglasnost Uredu za zajedničke poslove kantonalnih organa, da, zbog hitnog obavljanja poslova upražnjenog radnog mjesta, do okončanja konkursne procedure, a najduže do 6 mjeseci, izvrši prijem jednog državnog službenika, stručnog saradnika – sistem inženjera, u radni odnos na određeno vrijeme.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK