TUZLARIJE - BILTEN TK

12.12.2023.
Vlada TK: Prihvaćena Informacija Kantonalne uprave civilne zaštite o utrošku novčanih sredstava

Tuzlarije
Foto: Ilustracija


Vlada TK je danas prihvatila i Informaciju Kantonalne uprave civilne zaštite o utrošku novčanih sredstava sa potrošačke jedinice kapitalni transferi drugim nivoima i nabavka stalnih sredstava u obliku prava.

Od sredstava planiranih za nabavku sredstava u obliku prava (96.174 KM) Kantonalna uprava civilne zaštite je nabavila 4 visokotlačna modula za gašenje požara za Doboj Istok, Gračanicu, Gradačac i Sapnu. Kantonalna vlada je donijela i odluke o prijenosu vlasništva nad ovim sredstvima na navedene gradove i općine.

Gradovima Gračanica, Gradačac, Lukavac, Srebrenik i Živinice, te općinama Banovići, Doboj Istok, Kalesija i Sapna je dodijeljeno 745.378 KM i potpisani su ugovori o korištenju sredstava za nabavku opreme za strukture civilne zaštite. Svi gradovi i općine kojima su dodijeljena sredstva su blagovremeno dostavili izvještaje. Sedam jedinica lokalne samouprave je nabavilo planiranu opremu, dok Srebrenik i Živinice, zbog procedure javnih nabavki, nisu okončali postupak nabavke.

Iz ovih sredstava nabavljena su terenska ili SUV vozila, odnosno vozila za tehničke intervencije, autocisterna sa pumpom za pitku vodu, vatrogasni kamion, te oprema za strukture civilne zaštite koja podrazumijeva ronilačka odijela, odijela za prolazak koz vatru, ventilator - odimljivač na baterijski pogon, kompresor za punjenje boca izolacionih aparata i uskočni jastuk za spašavanje sa visina.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK