TUZLARIJE - BILTEN TK

07.01.2024.
U povodu nastupajućeg pravoslavnog Božića:
Čestitka premijera TK Irfana Halilagića

U povodu najvećeg pravoslavnog praznika – Božića, Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

Tuzlarije


U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke.

Božić je simbol rađanja, simbol početka. S tim u vezi, ovaj praznik nam može i treba služiti i kao moralni i životni putokaz u pronalasku puta za prevladavanje izazova koji su pred nama. Također, Božić je i prilika da se podsjetimo na univerzalne vrijednosti ljubavi i dobrote koje nam pomažu da zajedno gradimo pravednije i humanije društvo, te bolji život i sigurniju budućnost.

Želim da i ovaj veliki praznik bude podsticaj da se i dalje zajedno zauzimamo za opšte dobro, napredak i bolji život svih građanki i građana, gradeći demokratsku i evropsku Bosnu i Hercegovinu.

S nadom da će proslava Božića i ove godine svim vjernicima i ljudima dobre volje biti poticaj da u svojim životnim sredinama i dalje rade na promicanju odgovornog društvenog ponašanja, dijaloga, mira i suradnje, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim da Božić dočekaju u miru, zdravlju i porodičnoj sreći.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK