TUZLARIJE - BILTEN TK

19.12.2023.
Zumra Begić podnijela incijativu Vladi TK:
Obnova i izgradnja mostova je neophodna u manjim mjestima

Na posljednjoj održanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona zastupnica SDA Zumra Begić podnijela je inicijativu Vladi TK za iznalaženje materijalnih sredstava u 2024. budžetskoj godini za izgradnju mostova na lokalnim putevima.

Tuzlarije


Kako je istakla, „U pojedinim lokalnim zajednicama, posebno onima koje imaju male budžete izgradnja mostova predstavlja velike projekte kao i izazove, koje često nisu u mogućnosti same realizovati“.

– Na primjer jedan od takvih predmetnih objekata jesu mostovi u Mjesnoj zajednici Stupari – Kladanj prema Noćajevićima i Dubravi kao i prema Rujićima i Krivajevićima, čija obnova je neophodna, a materijalno teško izvodljiva od strane same lokalne zajednice. Nesumnjivo da takvih objekata ima i u drugim općinama, osobito onim koje spadaju u nerazvijene općine sa malim lokalnim budžetima, a velikim brojem naseljenih mjesta kakva je pomenuta općina. Značaj mostova u povezivanju ljudi u ovim lokalnim zajednicama se može mjeriti sa voljom Vlade Tuzlanskog kantona prema ovim marginalnim naseljima – naglasila je zastupnica Zumra Begić.