TUZLARIJE - BILTEN TK

25.12.2023.
Ministar Delić sa zastupnicama Skupštine TK razgovarao o aktivnostima na prevenciji nasilja u porodici

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić primio je u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu u posjetu zastupnice Skupštine Tuzlanskog kantona koje su nedavno inicirale, a Skupština TK usvojila Rezoluciju o prevenciji i borbi protiv svih oblika nasilja nad ženama.

Tuzlarije


Ovom prilikom je razgovarano o poduzimanju aktivnosti s ciljem prevencije i sprečavanja nasilja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

- Zastupnice su s ministrom Delićem razgovarale o dijelu nadležnosti resornog ministarstva u oblasti zaštite porodice od nasilja, aktivnostima koje Ministarstvo poduzima i koje će poduzeti nakon izmjena Zakona o zaštiti porodice od nasilja, a što podrazumijeva donošenje podzakonskog akta o provođenju zaštitne mere psihosocijalnog tretmana, te Pravilnika o minimalnim standardima i finansiranju sigurnih kuća u Federaciji BiH. Ministar Delić sa zastupnicama je razgovarao i o mogućnostima izmjena i dopuna postojećih standarda za centre za socijalni rad - navedeno je u saopćenju Federalnog ministarstva.