TUZLANSKI DOSJE

27.11.2017.
Ministarstvo unutrašnjih poslova TK
Najava javne kampanje Stop korupciji u Tuzli

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije 9. decembra, ICITAP u BiH je u saradnji s Američkom ambasadom u BiH, kao i prethodnih godina izrazio spremnost da podrži organizaciju javne kampanje na temu "Stop korupciji" u pet gradova Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije


S tim u vezi, obavještavamo građane da će MUP TK u saradnji sa ICITAP-om u BiH (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravde SAD-a) i INL-om (Kancelarijom/Uredom za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona Vlade SAD-a), kao i Američkom ambasadom u BiH dana 06.12.2017.godine u vremenskom periodu od 10, 30 do 13, 30 sati u prostorijama Bingo City Centra u Tuzli realizovati kampanju "Stop korupciji". Ovom prilikom, učenici Srednje saobraćajne škole iz Tuzle će zajedno sa policijskim službenicima MUP-a TK-a dijeliti građanima promotivni materijal i upitnik sa pitanjima na temu korupcije koji će građani moći anonimno ispuniti.

Istovremeno, tokom trajanja navedene kampanje u BCC-u u Tuzli, biće realizovana i dodatna aktivnost pod nazivom "Dan otvorenih vrata" u prostorijama MUP-a TK-a u Tuzli, s ciljem posjete građana ovom Ministarstvu, te ostvarivanja kontakta sa policijskim službenicima koji rade na problematici privrednog kriminaliteta i korupcije, a koji će građanima dati adekvatne informacije o krivičnim djelima korupcije.

Pozivamo građane da učestvuju u realizaciji navedene kampanje, te da nam se pridruže u prostorijama BCC-a u Tuzli i MUP-a TK-a u srijedu 06.12.2017.godine u terminu od 10, 30 do 13, 30 sati.

Takođe, obavještavamo građane da će od 27.11.2017.godine na internet stranici MUP-a TK-a biti postavljen upitnik sa deset pitanja vezanih za korupciju, koji će građani moći ispuniti, te izvršiti elektronsko glasanje.

Podsjećamo, tokom prošle kampanje na temu borbe protiv korupcije u junu mjesecu tekuće godine na internet stranici MUP-a TK-a je uspostavljena mogućnost direktne anonimne prijave svih oblika korupcije putem linka na početnoj stranici "Prijavite korupciju!".

Press služba MUP-a TK

Priredio(la):                


Osmrtnicama ba smrtovnice