TUZLANSKI DOSJE

04.03.2018.
Održana izvještajna skupština Planinarskog društva ˝Konjuh˝ Tuzla

Izvještajna skupština Planinarskog društva "Konjuh" Tuzla održana je jučer u amfiteatru Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli.

Tuzlarije


Skupštini je prisustvovalo 88 članova/ica Društva i 14 gostiju. Predsjednica Društva, Nedreta Ljubić, je podnijela veoma bogat i iscrpan narativni izvještaj za 2017. godinu koji je dopunio Antonio Zahirović sa izvještajem sa takmičenja iz orjentacije i orijentiringa, gdje su mladi članovi/ice dobili mnoga priznanja.

Knjigovođa Rešida Osmanović je podnijela finansijski izvještaj. Predsjednik Nadzornog odbora Asim Duraković je iznio da je u Društvu rađeno sve po pravilima i važećim pravnim aktima.

Tuzlarije


Predsjednik Vijeća časti, Besim Kahrimanović je istakao da i ove godine nisu imali posla, jer se članovi/ice Društva pridržavaju Planinarskog kodeksa ponašanja.

Plan za 2018 godinu je prezentovala sekretarka Društva Tenzila Lila Hujdur.

Na kraju, i ove godine su vrijednim i aktivnim članovima/icama dodjeljena mnogobrojna Priznanja.

Titulu Planinarka godine je dobila Emina Ćosić(14), koja je ispela mnoge poznate vrehove preko 3500 m i 4000 m nadmorske visine. Emina Ćosić je prva djevojka koja je sa svojih 14 godina postigla takve rezultate u povijesti planinarstva (125 godina-kako planinarstvo postoji na našim prostorima).

Tuzlarije


Skupštinom je predsjedavao, predsjednik Skupštine Adnan Hodžić. Izvještaj napravila Tenzila Lila Hujdur, sekretarka Društva.

Priredio(la):                


Osmrtnicama ba