TUZLANSKI DOSJE

07.03.2018.
Poklon damama za 8. mart:
Čarobno veče uz hitove Gorana Karana

Nije prvi put da Goran Karan, hrvatski pjevač, muzičar i kompozitor gostuje u Tuzli, no prvi je put da to čini povodom 8. marta, Dana žena. Upravo pripadnicama ljepšeg spola poklonio je večerašnji koncert čiju organizaciju potpisuje Bosanski kulturni centar i Turistička agencija Golden Tours iz Tuzle.Noć pjesama koje mirišu na more započela je pjesmom "Lipa si, lipa" koja se nalazi na Goranovom debitantskom albumu "Kao da te ne volim" iz 1999. godine koji je svojevremeno oborio sve rekorde prodaje, pobrao divne kritike i osvojio dva Porina – onaj za najbolju mušku vokalnu izvedbu i za najbolji album zabavne muzike.I nije noć obilježila samo ta pjesma jer Karanove izvedbe "O sole mio", "Vagabundo", "Poljubi me", "Ostani" ili Runjićevi stihovi..."a iza škura jor korde zvone, i jeca, jeca ona ista mandolina, kasna je ura, mater ga zove"" pjesme "Prozor kraj đardina" nisu ostavili tuzlansku publiku ravnodušnom. Svoju premijeru u Tuzli doživjela je i Goranova nova pjesma pod nazivom "Košulja moja".

Tuzlarije


Tuzlarije


- Situacija je krajnje ozbiljna. Znači večeras je zasigurno dilema bila postavljena pred muškarce: Liga prvaka ili ispoštovati ljubav svog života. Drago mi je da u publici vidim ponekog muškarca, kazao je Goran tokom koncerta.

Pjevalo se, jednostavno uživalo i uz istinsko oduševljenje nagrađivalo vrhunskog Gorana Karana za svaku novu izvedbu.

Dovoljno je reći da je ovo bio još jedan u nizu koncerata koji je publika imala priliku poslušati, a koji je upotpunio i sutrašnji praznik.

Tuzlarije


Vrijedno je napomenuti da je i menadžment BKC-a svim damama koje su posjetile ovaj koncert poklonio čestitke povodom 8. marta.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Priredio(la):                


Osmrtnicama ba