SPORTARIJE

19.08.2014.
Održan 6. Ljetni karate kamp ˝Neum 2014˝
U Neumu, u organizaciji KBS „Tuzla-Sinbra“ od 11-18.08. 2014. godine je odžan 6. Ljetni karate kamp „Neum 2014“. Na kampu je uzelo učešće 87 takmičara iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Posljednjeg dana kampa održano je i polaganje za majstorska zvanja.

Tuzlarije


Polaganje je održano pred komisijom Karate saveza Bosne i Hercegovine: Fikret Selman predsjednik komisije, Arnela Odžaković Bunar član komisije, i Edhem Halilović član komisije.

Za majstorsko zvanje crni pojas 1 dan uspješno su položili: Halilović Amar, Paldum Medin, Galibović Samir, Balkić Anel, Amila Đelkić, Nišić Dženana, Suljkić Lejla, Kadrić Almedina, Abdulić Mehmed, Ribić Amna, Avdić Dalma, Ahmedić Mirza, Hasanović Enes, Maleškić Nasiha, Mirza Smajlović, Mujo Sinanović, Junuzović Fahir, Imširović Ajša, Fejzić Bajazit, Muminović Emrah, Muharemović Ibrahim, Mirna Klinčević

Za majstorsko zvanje crni pojas 2. Dan uspješno su položili: Ferhatbegović Edina, Hasić Hanifa, Grbić Selma, Mehanović Sakib, Penava Azra.

Za majstorsko zvanje crni pojas 3. Dan je uspješno položio trener KBS „Zmaj Gradačac“ Jahić Asmir.

Seminar je održan u hotelu Stella i sportskoj dvorani osnovne škole „Kardinala Stepinca“ u Neumu. Također načelnik Neuma g, Živko Matuško je napravio prijem za delegacije karate kampa, iskoristivši priliku da se zahvali učesnicima kampa i obečavši pomoć u organizaciji istog i naredne godine.

Tuzlarije


Na kraju posebno treba napomenuti da je u skladu sa pravilnikom Svjetske karate federacije ( WKF ) dodjeljeno zvanje majstora karatea prvi dan osobi sa smetnjama u razvoju, uspješnom takmičaru KBS „Tuzla-Sinbra“ Kasumović Borisu, čime je Boris ušao u historiju karate sporta u Bosni i Hercegovini.

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba