SPORTARIJE

10.03.2015.
Rukometni turnir u Doboj Istoku
Dječaci RK ˝Sloboda˝ Tuzla osvojili drugo mjesto
Povodom Dana Oćine Doboj istok Rukometni Klub "Index" Doboj Istok, organizirao je Turnir u rukometu. Turnir se odrzao u nedjelju 08.03.2015.g. od 12:00 sati.

Tuzlarije


Učesnici na turniru su dječaci 2000 godište i mlađe:

1.RK "Sloboda" Tuzla
2.RK "Tuzla" Tuzla
3.RK "Gračanica" Gračanica
4.Rk "Index" Doboj Istok

Dječaci RK "Sloboda" Tuzla su, s obzirom da postoje nepune 2 godine, iznenađujuće osvojili drugo mjesto među ekipama koje egzisitiraju 5 i više godina. Osvajači navedenog turnira su dječaci RK "Gračanica" Gračanica koji u ujedno i favoriti za osvajanje prvog mjesta u kategoriji 2000 godište na državnom nivou dok su dječaci RK "Sloboda" Tuzla osvojili drugo mjesto, treće mjesto su zauzeli dječaci iz RK "Tuzla" a četvrto domaćin RK "Index" Doboj Istok.

Tuzlarije


Iako je ovo prvi turnir na kojem su učestvovali dječaci iz "Slobode" pokazali su karakter i ljubav prema crveno crnom dresu. U prvoj utakmici na otvaranju turnira "Sloboda je pobjedila domaćina RK "Index" i tako se plasirala direktno u finale turnira gdje su igrali za favorizovanim RK "Gračanica", u finalu nije bilo prevelikog takmičarskog naboja jer neiskustvo u igranju turnira doprinijelo je ubjedljivoj pobjedi dječaka iz Gračanice.

Ono što vrijedi napomenuti jeste rad, disciplina i želja za pobjedom u najdražem dresu, te s obzirom na period treniranja Slobodinih dječaka, možemo biti zadovoljni i da vidimo nadu da se rukomet polako ali sigurno vraća u Tuzlu. Svojim trudom i zalaganjem nastojat ćemo povećati konkurenciju i doprinjeti što kvalitetnijem i predanijem radu s dječacima, jer rezultati kao što je ovaj nam daje nadu da smo na dobrom putu.


Bakir Buljugija

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba