SPORTARIJE

10.03.2015.
Članovi njemačkog kluba ˝Zagreb˝ 40. jubilej obilježili u Tuzli
Povodom obilježavanja 40. godišnjice postojanja Nogometnog kluba "Zagreb" iz Dortmunda u Njemačkoj, a i zbog prijateljske utakmice protiv Nogometnog kluba "Slaven" iz Živinica, članovi njemačkog kluba su proteklog vikenda boravili u Tuzli.

Tuzlarije- Tri dana veselja, smijanja i prijateljstva, ukratko bi se mogao opisati naš boravak u Tuzli. Naš klub je osnovan 1975. godine od hrvatskih iseljenika iz svih krajeva bivše Jugoslavije, i ovaj jubilej smo željeli obilježiti na poseban način. Nedavno smo osnovali i ekipu malog nogometa, pa je vodstvo kluba odlučilo organizirati put u Tuzlu i odigrati jedan prijateljski susret s lokalnim klubom iz Živinica – kazao je za Tuzlarije Darko Banović, predsjednik Kluba.

Prema njegovim riječima, odluka za Tuzlu je donesena iz razloga što dosta igrača vodi porijeklo upravo sa ovih prostora.

- Nakon što smo se proveselili za 8.mart, sutradan smo odigrali prijateljsku utakmicu. Rezultat je naravno bio u drugom planu, ali ćemo kazati da je naša ekipa slavila protiv „Slavena“ rezultatom 2:1. Naš trener Nedžad Begić je bio jako zadovoljan s igrom momčadi, a pogotovo što smo pobjedili. Boravak u Tuzli za nas je bio fantastično i nezaboravno iskustvo koje ćemo preporučiti svim klubovima u Evropi – dodao je Banović.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Čelnici NK „Zagreb“ kao i igrači putem Tuzlarija se srdačno zahvaljuju NK „Slaven“ Živinice na gostoprimstvu te ih pozivaju na uzvratnu posjetu u Dortmund.

Tuzlarije


Tuzlarije


Važno je napomenuti da su gosti iz Dortmunda tokom prošlogodišnje elementarne nepogode na ovo područje dovukli četiri šlepera pomoći, te pomogli ugroženom stanovništvu.

S.P.
Priredio(la):                

Osmrtnicama ba