SPORTARIJE

12.03.2015.
Utakmica odigrana u Mejdanu
MNK ˝Bosna Kompred˝ Tuzla bolji od MNK Galaktikos
Utakmica 1/4 finala kupa BIH između MNK "Bosna Kompred" Tuzla i MNK Galaktikos odigrana 11.03.2015. od 17:00h pred oko 200 gledalaca, u maloj dvorani JP SKPC MEJDAN Tuzla, završena rezultatom 10:1(5:0).

Tuzlarije


Službena lica na ovoj utakmici bili su:
Prvi sudija: Sofrenić Zoran (Bijeljina)
Drugi sudija: Dragojević Željko (Banja Luka)
Treći sudija: Njegomirović Aleksandar (Prnjavor).
Delegat: Vićanović Milenko (Bijeljina).

Za našu ekipu u prvoj postavi nastupili su:

1 Hodžić Bekir(21)
7 Hadžialjević Eldin(21)
8 Avdić Benjamin(21)
10 Ramić Mehmed(21)
11 Muratović Edin

Gosti iz visokog su počeli utakmicu u sledećem sastavu:

1 Kozić Amel
2 Beširević Enis
6 Jusić Esmir
8 Alić Alen
11 Galić Marko

Od samog početka utakmice, naša ekipa je krenula silovito, da što prije obezbjedi sigurnu pobjedu. Tako je i bilo, za razliku od zadnje dvije domaće utakmice Premijer lige, kada su se igrači "poigravali" sa živcima domaće publike. Da su naši igrači izvukli pouku iz prošlih utakmica vidjelo se i kod rezultata 5:0 na prvom poluvremenu, kada su konstantno napadali protivnika i stekao se utisak da su pojačavali ritam iz minute u minut.

No krenimo redom u petoj min našu ekipu u vodstvo dovodi kapiten Muratović Edin, za 2:0 gol postiže uvijek borbeni i nedovoljno oporavljeni Miralem Golać u 8min, zatim isti igrač samo minut kasnije pogađa za 3:0.

Na 4:0 povisuje svojim drugim pogotkom Muratović, da bi isti igrač svojim het trikom postavio i rezultat prvog poluvremena 5:0.

Drugo poluvrijeme naši momci kreću u još većem tempu, sa željom da se gosti dotuku i već u prvom minutu nastavka za 6:0 gol postiže Avdić Benjamin, a u 25. min na 7:0 povisuje Ramić Mehmed, da bi dva minuta kasnije gol za 8:0 postigao Vejzović Fehro-
U 33. min. svojim drugim pogotkom Benjamin Avdić opet mijenja rezultat na 9:0. Počasni pogodak za goste postiže Beširević Enis u 36.

Konačan rezultat postiže Eldin Hadžialjević u zadnjem minutu utakmice.

Treba naglasiti fer gest gostiju, koji su i pored istupanja iz lige, iz respekta prema našoj ekipi i svemu što MNK BOSNA KOMPRED Tuzla radi u zadnje vrijeme sa daleko najmlađom ekipom u Premijer ligi BIH došli da odigraju Kup utakmicu, po riječima predstavnika kluba Mnk Galaktikosi.

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba