SPORTARIJE

14.03.2015.
Igor Emkić se pobjedom vratio u FFC
Tuzlarije
Igor Emkić
Sarajevo je jučer bilo domaćin Final Fight Championshipa. Nakon dva neuspjela pokušaja regionalna borilačka priredba napokon je doživjela uspješnu promociju. Na FFC-u 7 učestvovala su 24 borca iz 10 zemalja: BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Mađarske, Bugarske, Grčke, Njemačke, Španije i Ukrajine.

Boje BiH branili su Ivan Skoko (MMA) koji je izgubio borbu protiv Srbijanca Vladimira Prodanovića, Tomislav Spahović "The Beast" (MMA) pobijedio je Bugarina Kamena Georgieva, a Dženan Poturak (kik boks) poražen je od Srbijanca Strahinje Denića,
Elmira Mehića (kik boks) savladao je Hrvat Tomislav Cikotić, a Igor Emkić (kik boks) pobijedio je Ukrajinca Nikitu Chuba.

Igor Emkić def. Nikita Chub - jednoglasna sudačka odluka, nakon četvrte runde

Rijetko izjednačen meč ponudili su Igor Emkić i Futures pobjednik Nikita Chub. Nakon tri runde, tehnički izvrsne, suci nisu mogli odrediti pobjednika te je došlo do četvrte, a ono što se događalo u prvih devet minuta može se opisati kao niz izmjena, no bez one prave serije, kojom bi ijedan borac došao u prednost.

Tako je četvrta runda donijela odluku, a presudila je kondicija, koja je bila na strani domaćeg borca, no vjerojatno je svoj utjecaj imalo i sudačko upozorenje, koje je Chub dobio zbog držanja protivnikove glave s dvije ruke. Odličan rezultat za FFC povratak borca od kojeg se jako puno očekuje. (fightsite.hr)

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba