SPORTARIJE

15.09.2015.
Vježbanjem do zdravlja
Više od 3.000 učesnika na javnom fitness času
U okviru projekta promocije aktivnog životnog stila "Pokret za radost", danas je u Sportskom-kulturnom-privrednom centru "Mejdan" održana manifestacija "Fitness dan". Organizator ove nesvakidašnje manifestacije je Radničko sportsko društvo "Sloboda" Tuzla.- Ovo je jedna jedinstvena manifestacija u BiH i širem regionu koju mi uspješno organizujemo već četvrti put. Na ovaj način želimo promovisati važnost rekreacije za građane Tuzle, pogotovo u vremenu gdje smo sve više posvećeni poslu, a sve manje tjelesnim aktivnostima koje su mnogo važne. Ukazali smo na značaj kretanja i aktivnog života za zdravlje i dali primjere stvarnih, praktičnih i zanimljivih sadržaja koji nude priliku za kretanje i fizičku aktivnost uz zabavu – navode iz Radničkog sportskog društva "Sloboda" Tuzla.

Učestvovali su studenti Univerziteta u Tuzli, sportisti, učenici osnovnih i srednjih škola te obični građani. Tokom "Fitness dana" učesnici su bili u mogućnosti da izmjere svoju fizičku kondiciju, i da se uključe u raznovrsne sportske aktivnosti koje su im omogućile da uz pomoć stručnih lica, odaberu one koje im najbolje odgovaraju kako bi popravili svoju fizičku kondiciju.

Pokrovitelji projekta "Pokret za radost – Fitnes dan" u Tuzli su Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, stručnu podršku dali su Fakultet za tjelesni odgoj i sport UNTZ, JZNU Dom zdravlja "Mustafa Šehović" Tuzla – Poliklinika za sportsku medicinu, Udruženje studenata Medicinskog fakulteta "Medicus", Udruženje nastavnika tjelesnog odgoja TK, Crveni krst/križ Grada Tuzla, Agencija za antidoping kontrolu BiH – ADA BiH i Vijeće učenika Srednje medicinske škole Tuzla.

Muzički dio programa vođen je od strane FM JAM-a, a specijalni gost programa bio je Frenkie.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba