SPORTARIJE

22.05.2016.
Rukometašice Gruda Autoherca pobjednice Kupa BiH
Rukometašice Gruda Autoherca pobjednice su Kupa BiH za aktuelnu sezonu.

U finalnoj utakmici u tuzlanskom Mejdanu pobijedile su ekipu Jedinstva čak s 11 golova razlike. Gruđankama je ovo druga „dupla kruna“ u nizu i dokazale su da su u ovom trenutku bez konkurencije u domaćim natjecanjima.

Tuzlarije


Igračice trenera Zvjezdana Tomića odigrale su utakmicu dosta nervozno. U prvom poluvremenu načinile su 11 tehničkih pogrešaka, a u nastavku su taj broj zaokružile na dvadesetak. Za njih je nerješiva enigma bila vratarka Anica Gudelj koja je upisala 23 obrane i s pravom je proglašena vratarkom završnog turnira.

Za razliku od nje, vratarka domaćih Hava Huskić upisala je prvu obranu u 14. minuti, a susret je završila sa svega 7 obrana, što je uveliko ispod njenog prosjeka.

Na kraju zaslužena pobjeda puno bolje i raspoloženije ekipe trenerice Zlate Zubac.

Amanda Marić je proglašena najboljom igračicom turnira. Kapetanici Gruda Autoherca Josipi Bračić na uspjehu je čestitao i Enid Tahirović, predsjednik RS BiH.

Tuzlankama ostaje za utjehu da su u povratničkoj sezoni ostvarile veliki uspjeh, naslovom viceprvakinja, te plasmanom u finale Kupa BiH, što je mimo svih očekivanja klupskog rukovodstva.

JEDINSTVO 19 (7)
GRUDE AUTOHERC 30 (16)

JEDINSTVO: Šehić, S. Osmanović, Horozović 1, Belušević, Kušmić-Jogunčić 3, Sorak 3, E. Osmanović, Bošković 2, Katić 4, Zupčević 1, Zvekić 5 (3), Avdibašić, S. Osmanović, J. Osmanović, Huskić (7 obrana). Trener: Zvjezdan Tomić
GRUDE AUTOHERC: A. Gudelj (23 obrane), Marić 1, Čutura 6 (4), M. Gudelj 1, Vrančić 6, Bračić 3, M. Bandić, Prusina 7, Nikić, Milas, Mikulić 1, Azinović 4, T. Bandić 1, Kondža. Trenerica: Zlata Zubac

SEDMERCI: Jedinstvo 3 (3), Grude Autoherc 5 (5)
ISKLJUČENJA: Jedinstvo 8 (Katić 2+2, Zvekić 2, S. Osmanović 2), Grude Autoherc 6 minuta (Bračić 2, Mikulić 2, Azinović 2)

IGRAČICA UTAKMICE: Anica Gudelj

Sponzor prenosa utakmice na BHT1 bio je Admiral Electronic Casino.

Priredio(la): Agencija Fena                

Osmrtnicama ba