SPORTARIJE

17.03.2016.
Tuzla Brain Week
Održana sportska manifestacija
Tuzla Brain Week je projekat Udruženja studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli "MEDICUS" koji se implementira od 14.03 – 20.03. u Tuzli, kao dio globalne kampanje obilježavanja Sedmice mozga u svijetu.

Tuzlarije


U srijedu, 16.03. održana je sportska manifestacija u Univerzitetskoj dvorani kao i gradskom stadionu "Tušanj". Cjelokupni događaj krenuo je u 8h sa takmičenjem iz košarke, gdje je učešće uzelo pet timova. Nakon toga, takmičenje je nastavljeno na gradskom stadionu "Tušanj" u 9h u fudbalu, a kasnije je nastavljeno u Univerzitetskoj dvorani gdje je odigrano 10 utakmica. Ukupno je 200 učesnika prisustvovalo događaju.

Također, u 11h na Medicinskom fakultetu Tuzla upriličen je prijem predstavnika organizacija, sportskih timova i članova Specijalne olimpijade kod dekana Medicinskog fakulteta, prof.dr. Elmira Čičkušića. Prijemu su prisustvovali predstavnici UG "Majke hendikepirane djece" TK Tuzla, JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, Zavod "DRIN" Fojnica, JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, Fondacija "Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju" Doboj, KSS "Bakovići" Fojnica, kao i jedan od najboljih sportista Grada Tuzle, a i šire, Zlatan Saračević.

Tuzlarije


U 12h je počela ceremonija otvaranja Prijateljskog takmičenja specijalne olimpijade – TBW 2016 i ceremonija dodjele medalja u Univerzitetskoj dvorani. Prisutnima su se pored koordinatora projekta, Irme Ramić i Bahrije Golubovića, obratili predsjednik Udruženja studenata Medicinskog fakulteta "MEDICUS", Emir Bećirović, dekan Medicinskog fakulteta, prof. dr. Elmir Čičkušić, gospodin Zlatan Saračević i pjevačica Olja Bajrami. Oni su posebno naglasili važnost organizovanja Specijalne olimpijade na ovakvim manifestacijama.

Tuzlarije


Gosti su uživali u performansu Amile Bećirović, članice kluba Ritmičko-sportske gimnastike Sloboda, te Belme Huseinefendić, učesnice regionalnog takmičenja "Neki novi klinci". Pored navedenih manifestaciju je uveličala i Svetlana Tinjić, selektorica ženske gimnastičke reprezentacije BiH i najbolji trener grada Tuzle za 2015. godinu.

Uz nabrojane koji su učestvovali u ceremoniji otvaranja, kao gosti su bili prisutni Sead Mulić, predstavnik Antidoping agencije Bosne i Hercegovne, Jasenko Elezović, generalni sekretar Radničkog sportskog društva Sloboda, te Mirsad Tinjić, predsjednik Gimnastičkog saveza BiH.

Tuzlarije


Surganizatori takmičenja su: Univerzitet u Tuzli, Medicinski fakultet Tuzla, Specijalna olimpijada BiH, Centar za sport UNTZ, Fakultet za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, JU Gradski stadion Tušanj, Nogometni savez TK, Regionalni košarkaški savez Tuzla.

U petak na Trgu Slobode se održavaju radionice na otvorenom, koje će biti pristupačne široj javnosti i one zainteresovane za tematiku neuroznanosti.

Sa početkom u 12h naš tim će aktivno pripremati radionice sa aktivnostima prilagođenim za sve uzraste tako da se svi, od najmlađih do najstariji, možemo zajednički družiti i na interaktivan način realizirati planiranu tematsku jedinicu za ovu godinu, a to je "mozak i odrastanje".Predsjednik US "MEDICUS"
Bećirović Emir

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba