SPORTARIJE

07.05.2016.
Sastanak predstavnika Gradske uprave i Gradskog nogometnog saveza Tuzla
Tuzlarije


Na inicijativu klubova sa područja Grada održan je sastanak Gradske uprave na čelu sa Vedranom Lakićem - načelnikom Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla i predstavnika Gradskog nogometnog saveza Tuzla, na čelu sa Ekremom Ibrićem - predsjednikom Saveza.

Tema sastanka je bila stanje nogometnih klubova sa područja Grada Tuzla i mogućnosti razvoja i funkcionisanja u narednom periodu, kako seniorskih (ženskih i muških kategorija) tako i omladinskih kategorija.

Zajednički je konstatovano da je ključni problem finansiranje klubova, posebno klubova koji imaju dugogodišnju tradiciju i učestvuju u različitim niovima takmičenja, te da Savez predstavlja najmasovniju organizaciju na području Grada i nesporno zaslužuje uključivanje svih relevantnih činilaca u prevazilaženju problema.

U riješavanju aktuelnih pitanja doneseno je nekoliko značajnih zaključaka, kojom prilikom su predstavnici Gradske uprave učinile dodatni napor i predložili konkretne smijernice u prevazilaženju problematike klubova i nesmetanom takmičenju, posebno finansijske prirode.

Ovom prilikom Gradski nogometni savez izražava zahvalnost Gradskoj upravi na pomoći u riješavanju aktuelne problematike, čime bi se u budućnosti mnogim ne riješenm pitanjima adekvatno pristupilo i na taj način omogućio opstanak i prosperitet nogometa na ovim prostorima.


SEKRETAR GN/FS TUZLA
Muhamed Delić s.r.

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba