SPORTARIJE

13.02.2016.
Rukomet:
Tuzla želi organizaciju utakmice baraža između reprezentacija BiH i Švedske
Nakon tri sjajno organizovane utakmice u kvalifikacijama za SP 2017. godine u Francuskoj, Tuzla želi da organizuje i utakmicu baraža za odlazak na svjetsku rukometnu smotru između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Švedske.

Tuzlarije


Predsjednik RK Sloboda Solana Samir Sejranić, kluba koji je bio tehnički organizator utakmica Zmajeva protiv Slovačke, Kosova i Litvanije u tuzlanskom Mejdanu, izjavio je da bi bilo logično ovu važnu utakmicu baraža dodijeliti Tuzli s obzirom da je u ovom gradu reprezentacija BiH i izborila pravo nastupa u baražu.

-Znam pouzdano da svi naši igrači, kao i selektor Dragan Marković, žele Šveđane dočekati u atmosferi punog Mejdana. Ova dvorana bila je Zmajevima sretna u kvalifikacijama za SP, logično je očekivati da će tako biti i protiv jakih Šveđana - izjavio je za Fenu Samir Sejranić.

U tuzlanskom klubu očekuju odluku Izvršnog odbora RS BiH, koji u ponedjeljak zasjeda u Sarajevu, o uslovima koji se postavljaju pred potrencijalne organizatore utakmice.

-U kontaktu smo s generalnim sekretarom RS BiH Smajom Karačićem, koji je obećao da će nam dan poslije sjednice IO RS BiH poslati zvanični stav o tome šta se očekuje od gradova koji žele organizovati utakmicu BiH - Švedska. Mi u svakom slučaju želimo da Zmajevi iz Tuzle polete na SP 2017. godine u Francuskoj - kazao je Sejranić.

Podsjećanja radi, prva utakmica baraža između Švedske i BiH igra se između 10. i 12. juna u Švedskoj, dok je uzvratni susret najavljen za 14.-16. juna.

Priredio(la): Agencija Fena                

Osmrtnicama ba