SPORTARIJE

17.02.2016.
Danas u 17 sati u Univerzitetskoj dvorani
Najava utakmice između zaposlenika Univerziteta i izvršne i zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona
Tuzlarije


Centar za sport Univerziteta u Tuzli organizirao je jučer press konferenciju povodom odigravanja prijateljske malonogometne utakmice između zaposlenika UNTZ i izvršne i zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona, te početka drugog dijela Malonogometne lige za zaposlenike i studente Univerziteta u Tuzli.

Drugi dio sezone Malonogometne lige za zaposlenike Univerziteta u Tuzli započet će sa prijateljskom utakmicom između zaposlenika UNTZ i zaposlenika izvršne i zakonodavne vlasti TK – a. Utakmica će se održati 17.2.2016. godine (srijeda) sa početkom u 17:00 u Univerzitetskoj dvorani.

Za selekciju Univerziteta nastupit će: Enver Halilović, Mirza Bašić, Izet Šabotić, Mirnes Mehanović, Hidajet Klapić, Zamir Mrkonjić, Ervin Karić, Safet Kozarević, Kemal Gutić, Tarik Huremović, Suad Kunosić, Sabahudin Smajić i Izudin Bajraktarević.

Za selekciju izvršne i zakonodavne vlasti TK nastupit će: Bego Gutić, Omerkić Elvir, Jusić Edin, Numanović Muharem, Kurtalić Jasmin, Matanović Igor, Sliško Robert, Mehić Mirzet, Divković Mladen i Dževad Korman.

U drugom dijelu sezone odigrat će se devet kola gdje će se nakon toga znati i prvotriplasirane ekipe. Za razliku od prvog dijela sezone u drugom dijelu ekipa Pravnog fakulteta neće nastaviti takmičenje. S obzirom da su neke ekipe pojačane određenim igračima može se predpostaviti da će drugi dio sezone biti itekako zanimljiv.

Unija studenata Univerziteta u Tuzli kao organizator Malonogometne lige za studente najavila je početak drugog dijela lige 23.2.2016. godine sa početkom u 16:30 sati u Univerzitetskoj dvorani.

Projekat „Odgovornost za naše zdravlje je na nama“ se uspješno realizuje. Zaposlenice Univerziteta u Tuzli imaju priliku da upražnjavaju sportsko rekreativne aktivnosti poput aerobika i odbojke. Također, organizirano je i mjerenje na vagi „Tanita“ gdje su imale priliku da saznaju više o svom fizičkom zdravlju. Za sve zainteresovane koje imaju prekomjernu težinu data je preporuka za fizičku aktivnost kao i jelovnik koji sadrži maksimalni dozvoljeni unos kalorija.

CENTAR ZA SPORT

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba