SPORTARIJE

24.03.2016.
Odbojkašice Slobode žele dostojanstven oproštaj od sezone
Nakon što su u prvoj utakmici četvrtfinala play-ofa za prvakinje Bosne i Hercegovine u Tuzli poražene od Kule Gradačac (3:0), odbojkašice tuzlanske Slobode na uzvrat odlaze bez velikih pretenzija.

Tuzlarije


Svaki dvoboj u ovoj sezoni protiv igračica iz Gradačca izgubile su, pa će u sutrašnjoj utakmici nastojati tek da “što skuplje prodaju kožu”.

“To ne znači da ćemo se predati bez borbe. Želimo se što dostojanstvenije oprostiti od publike i sezone, u kojoj smo u oba takmičenja izborile završnicu, mada smo nastupale sa osjetno slabijim sastavom nego lani”, izjavila je Dajana Kešina, jedna od najiskusnijih odbojkašica Slobode.

Trener Tuzlanki, Almir Žilić, također je zadovoljan sezonom u kojoj je njegova ekipa nastupila na Final fouru u Kupu Bosne i Hercegovine, dok su od sastava kome je prijetilo ispadanje iz lige došle do play-offa.

“S obzirom da smo ostali bez Sanje Kojić – Đurić, te da je u ekipi bilo dosta juniorki, možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima. Igrali smo dopadljivu i dobru odbojku. U posljednjoj utakmici pokušat ćemo namučiti Kulu Gradačac s kojom je svaka utakmica bila zanimljiva i borena. Vjerujem da će tako biti i sutra”, kaže trener Žilić.

Utakmica Kula Gradačac – Sloboda igra se u petak u 16.30 sati.

Priredio(la): Agencija Fena                

Osmrtnicama ba