SPORTARIJE

22.05.2016.
Sve spremno za početak sezone
Sunce i Panonska jezera se vole


Idila na Panonskim jezerima u vidu kupanja još nije počela, ali zato rekreativno šetanje i poneko sunčanje najhrabrijih već je aktuelno. Sudeći prema posjetiocima ugostiteljskog objekta u blizini slanog bunara, Panonska jezera se ne moraju brinuti za posjećenost jer, za sada, gostiju ne manjka.

A ne nedostaje ni šetača. Oni koji drže kondiciju pod kontrolom, roditelji, mališani, bicikliste, ali i oni šetači iz treće životne dobi danas su iskoristili sunčan dan i bili dio sunčane atmosfere prije početka rada kapija ovog turističkog bisera.

Voda je u svim jezerima nasuta, a za sada su obale ograđene trakama iza kojih se smije boraviti, a redari ne dozvoljavaju prilazak jezerima. Ipak, to nije spriječilo one najodvažnije da po osunčan ten, umjesto u solarijima upitnog zdravstvenog efekta, dođu pod okrilje Panonike.

Sunčano vrijeme nije najpodesnije za rekreativce koji koriste „Open air“ fitness centar i čekaju smiraj sunčevih zraka kako bi vježbali na spravama koje su raspoređene na tri lokacije. Ono što ne čeka jeste uređenost zelenih površina tako da možete već sada uživati u mirisnoj lavandi i voću koje tek treba da oboje sunčeve zrake.

A kako je bilo danas na jezerima najbolje se uvjerite na sunčanim fotografijama koje donosimo u nastavku.

TuzlarijeTuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


B.K.

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba