SPORTARIJE

14.02.2016.
Ekipno prvenstvo BiH za najmlađe kadete i kadetkinje
Djevojčice iz STK ˝Kreka-Edelex˝ prve, dječaci treći
Tuzlarije
Foto: Arhiva


Jučer je u Tuzli održano ekipno prvenstvo Bosne i Hercegovine za najmlađe kadete i najmlađe kadetkinje u stonom tenisu na kojem su stonoteniseri STK "Kreka-Edelex" ponovo bili dominantni.
Sasvim očekivano, djevojčice u sastavu Zlatanović Šejla, Zlatanović Medina i Emina Ahmetović osvojile su prvo mjesto i pehar. Muškarci u sastavu Kerim Fazlić, Hanić Azur i Tarik Faković zauzeli su sjajno treće mjesto i bronzanu medalju.

Ovo je još jedan pokazatelj kako se u klubu sjajno radi sa mlađim kategorijama, zahvaljujući prije svega treneru Goranu Rajčiću, te pomoćnom treneru Danijelu Bogneru.

Istog dana u Mostaru odigrano prvo kolo proljetnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine. Prvoplasirani Mostar je očekivano savladao naš tim, koji se nalazi na predzadnjem mjestu tabele.
Domaći su nastupili u sastavu Šehić Adnan, Bobaš Ivan i Vučijak Marko, dok je naša ekipa putovala u sastavu Gutić Edin, Buljubašić Amer, Hanić Mirza i Muharemagić Adis. Mostarci su na kraju slavili pobjedu od 4:1 u mečevima.

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba