TUZLARIJE - CESTITKE, ŽELJE, POZDRAVI

20.04.2011.
Čestitka Aneli i Emiru

Nasi prijatelji (kumovi) Anela Muslic (1984) i njen zarucnik Emir Hatunic (1984), Tuzlaci, slave 20.04.2011. 10 godina zabavljanja.



To je ljubav od srednjoskolske klupe, tacnije 2 razred Gimnazije Mesa Selimovic.
Zao nam je sto ne mozemo jos uvijek da im cestitamo godisnjicu braka.
Naime Anela je prije 3 godine dobila zvanje diplomirani pravnik ... iako se prijavila na bezbroj konkursa u regionu, nije mogla bez „stele“ da se zaposli .... ovih dana se priprema za polaganje pravosudnog ispita u nadi da ce pronaci posao i moci da zaraduje za zivot tj za svoju porodicu
Emir je apsolvent elektrotehnickog fakulteta i samo ga par ispita dijeli od diplome inzinjera elektrotehnike.

Pisemo vam ovo pismo u nadi da cete ga objaviti jer puno je mladih intelektualaca koji treba danas sutra da unaprijede ovu Drzavu, a kako?? Sta pruza drzava mladim perspektivnim ljudima ciji roditelji nisu na poziciji?? Odgovara ona uzrecica: "Nada umire zadnja".



Hvala svim mladim ljudima kao sto su Anela i Emir, koji su entuzijasti i ne daju se pokoriti losim vjestima, jer se nadaju da ce drzava BIH prepoznati kvalitet i nece vise dozvoliti odlazak mladi ljudi u inostranstvo.



Ovim putem cestitamo nasim dragim prijateljima i kumovima Aneli Muslic i Emiru Hatunicu 10 godina zabavljanja u nadi da vas uvijek zdravlje prati, da se sto prije zaposlite i ostvarite kao porodica.

Vasi vjerni prijatelji
Dzenita, Admir i Dzenad Kurtcehajic