Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
cica Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 12-02-2008 Lokacija: Tuzla Odgovori: 18418 IP: Maskiran
|
Savjeti...
Nemamo nikakvu sliènu temu, a fino je znati za neke savjete, trikove.... pa eto...
Da ja zapoènem...
Ukoliko peèete biskvit koji treba posle sjeæi na dva ili više dijela onda je najlakše da okolo nožem zabilježite gdje æete rezati, a zatim koncem prerežete. Tako æete dobiti ravne kore.
Za bilo koji biskvit u koji idu jaja i brašno, ni u kom sluèaju ne sjedinjavati brašno sa mikserom. Umutite sve sastojke, a onda lagano, u jednom smijeru drvenom ili plastiènom kašikom (varjaèom) sjedinjavajte brašno.
Ukoliko ubacujete prašak za pecivo ili sodu bikarbonu u biskvit, prije ubacivanja pomiješajte ih sa brašnom.
Grožðice, prije nego ih ubacite u fil ili biskvit malo ih uvaljajte u brašno, kako se ne bi slegle na dno.
Fil. Ako vam fali pudinga, dodajte jedno žumance i dvije kašike brašna
Ukoliko niste sigurni da su vam jaja friška, dodajte tri èetri kapi limunovog soka, takoðe dobro ih je staviti da odstoje sat dva u slanoj vodi prije nego ih upotrijebite
nastavit æe se.......
|
21-01-2012 at 22:16 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
primus inter pares Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 31-01-2008 Odgovori: 20460 IP: Maskiran
|
Re: Savjeti...
et vidis cico,kaki su ti drugovi,svi su citali,niko nista nije htio napisat..zato èu ti ja...
-inace one zaprske s brasnom nisu zdrave i izbjegavjete ih kad god mozete...
-ulje kad jednom baci kljuc, i nesto na njemu ispecete,bacajte,nema drugog koristenja...to je najotrovnija stvar koju mozete uradit u kuhinji...
-hljeb,nikad ne ostavljajte u najlonskim kesama,jer istog trenutka pocnu po njemu rast gljivice,...
najbolja je krpa,lanena..da znate...
eto cico,..pamti,pa vrati
|
24-01-2012 at 08:43 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
cica Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 12-02-2008 Lokacija: Tuzla Odgovori: 18418 IP: Maskiran
|
Re: Re: Savjeti...
citat: primus inter pares wrote:
et vidis cico,kaki su ti drugovi,svi su citali,niko nista nije htio napisat..zato èu ti ja...
-inace one zaprske s brasnom nisu zdrave i izbjegavjete ih kad god mozete...
-ulje kad jednom baci kljuc, i nesto na njemu ispecete,bacajte,nema drugog koristenja...to je najotrovnija stvar koju mozete uradit u kuhinji...
-hljeb,nikad ne ostavljajte u najlonskim kesama,jer istog trenutka pocnu po njemu rast gljivice,...
najbolja je krpa,lanena..da znate...
eto cico,..pamti,pa vrati
eto ti cmokiæa i to dva pa æu kasnije obrisat
|
24-01-2012 at 09:25 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Bambi Nivo: Forumski doajen since 1974
Registriran(a): 08-01-2003 Lokacija: Tuzla Odgovori: 20623 IP: Maskiran
|
Re: Savjeti...
Ovo vala za limun i vodu u mikrovalnoj meni nije pomoglo, a nisam ugursuz
Elem, riza. Cini mi se da sam to negdje vec pisala, ali nema veze, volim ja ponavljati
Omjer rize i vode je 1:3. Ja za mjeru uzimam fildzan rize, samim tim, 3 su fildzana vode, logicno . Istopim kockicu putera na 9, dodam rizu i kratko proprzim, dodam vrelu vodu i kocku za supu ili vegetu. Promijesam, smanjim na 3 i pola sata mozak na stand by
Eh eto
|
24-01-2012 at 21:51 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|