Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : GRADJANSKA NEPOSLUSNOST - FULL STOP
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
zeus
Nivo: Forumski vuk
OSTAR

Registriran(a): 01-09-2005
Odgovori: 871
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon GRADJANSKA NEPOSLUSNOST - FULL STOP

Narode, revolucija nije rjesenje ni cilj. Sta poslije revolucije, izbori jel'? Pa to smo probali, ne ide!
Treba se osvijestiti i udruziti, doci na posao zatvoriti salter i kafu pit cijeli dan. Proces otpustanja sa radnog mjesta nije lak, to je procedura koja se moze dokazati na sudu, a kad jos imas cijelu firmu da ne radi a na radnom mjestu to bi islo malo teze.
Prosvjetari strajkuju. Niko ih ne podrzava. Kad su penzioneri strajkovali, mnogi su se smijali, rugali. Neko rece pojedinacne rasparcane ispade je za drzavu lakse da kontrolise i izmanevrise.U pravu je.
Svi zajedno, transport, penzijsko i invalidsko, zdravstveno, udruzenja gradjana, roditelja, penzioneri, svi zajedno podrzati strajkovima , zakonski, gradjanska neposlusnost, sve oglasiti u medijima koji nisu pristrasni, a i oni koji jesu tako nesto ce morati oglasiti.
Zaustaviti rad drzave da se podrzi skolstvo, sutra svi stop da se podrzi neko drugi i sve tako.
Zaboravite politicke prepirke, odvesce vas u kontra smjeru u korist politike koja samo to ceka da preduzme vanredne mjere i upotrijebi policijski aparat i silu, sto ce sigurno skrenuti temu,nije cilj skidati s vlasti, to je tesko, vanredni izbori, procedure, vrijeme, nikad kraja, a da ne govorim revolucije i unutrasnja krvoprolica. Ove sto su tu na vlasti treba natjerati da rade.
Znaci full stop, pa da vidimo kad nema priliva u budzet, proizvodnja stane, prevoz stane, posta ne radi, telefon mrtav, djeca ne idu u skolu, odakle ce zagrabiti, odakle naplatiti za svoje plate, poreze, dnevnice...Dajte da razradimo ovaj pristup, nenasilje, evropski, inteligentno, a ne kao Grcka i Sirija, palit nase gume i nasa auta na ulici, razbijat nase izloge i nase prozore, ubijati se medjusobno, unistavat nase .... 


"OTPOR STOKO, OTPOR"
10-03-2012 at 11:54 | Ukljuèi u odgovor
zara
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 06-01-2007
Lokacija: U mislima
Odgovori: 11515
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: GRADJANSKA NEPOSLUSNOST - FULL STOP

Da, nesto se treba dogoditi. Takodjer sam protiv nasilja i unistavanja imovine. Gradjanska neposlusnost je nesto sto bi trebali svi podrzati.
Kako to uraditi kad evo, i ovaj strajk prosvjete prolazi kroz teske trenutke 99% medijske blokade.
A ovaj vrli poslanik na sjednici koja je u toku kaze "pokusat cu biti sto kraci"

Da se hoce skratit po svom dzepu i odreci se vijecnicke naknade da se dogodi priliv u budzet i od njih...ali kaze - nema para.

Ovaj strajk prosvjete je u ime svih obespravljenih gradjana BiH.

[Edited by zara on 10-03-2012 at 12:25 GMT]

10-03-2012 at 12:24 | Ukljuèi u odgovor
zeus
Nivo: Forumski vuk
OSTAR

Registriran(a): 01-09-2005
Odgovori: 871
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: GRADJANSKA NEPOSLUSNOST - FULL STOP

Smanjivanje plata, povecanje poreza i dodatno zaduzivanja kod medjunarodnih banaka i finansijskih institucija ce nas zakopati jos dublje. Treba podrzati i ohrabriti s poreskim olaksicama, iskoristiti unutrasnje mogucnosti otvoriti nova radna mjesta (novi poreski obveznici-potrosaci, punjaci budzeta)... ma nisam ja neki strucnjak za finansijsku politiku drzave, nek se oni time bave.

Nego da mi uradimo sto je do nas, a to je da treba njih natjerat da rade svoj posao. Kako? Gradjanska neposlusnost kojom bismo bar na momenat zaustavili zivot, promet, priliv u budzet, a time i nemogucnost isplate plate njima, da ih navedemo na pravi put. Kad njima nestane priliv onda ce se oni malo zamisliti.

Sad se oni bave smanjivanjem plata i povecanjem poreza, traze ppozajmice da bi sebi omogucilii isplate plata. Nista drugo. Hajmo im osujetiti planove.

FULL STOP, bez nasilja, nedajmo im sansu da skrenu temu, hapse, krive druge za svoje nesposobnosti, nastalu situaciju pravdaju kroz nemire u zemlji, upotrebu sile.
Hajde ko je u kakvoj stranci, pokrenite i ponudite ovu ideju neka ide duboko do svakoga i hajmo to masovno probati.  


"OTPOR STOKO, OTPOR"
10-03-2012 at 12:42 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 61
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: aronofsky, auspuh, B.S, marina95, medeni, Memo, Probisvjet, pupa, realnosttuzle, sdds, smiljana, tweety
FORUM : Politika : GRADJANSKA NEPOSLUSNOST - FULL STOP New Topic Post Reply



Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice