|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
soraya Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 01-03-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 30666 IP: Maskiran
|
Re: Zovi policiju i plati 150 KM
citat: sunce wrote:
Zamisljam situaciju da neko vidi nesto sto zahtjeva hitno zvanje policije, pokusaj ubistva, silovanje i sl. i konta hoce li zvati
pošto je kod nas sve uvijek komplikovano i zakukuljeno i kada to nije ,onda je sve moguæe i svaka zloupotreba je moguæa...sa jedne strane mobiliše se svijest gradjana da reaguju u takvim situacijama,da prijavljuju udese,kradje,silovanja,tuèe,požar...bilo koji vid nasilja,a onda neki glupi propis ili èlan nekog internog statuta se primjenjuje i gdje treba i gdje ne treba...nedavno sam išla ulicom i ispred mene se srušio èovjek iz èista mira...ruka mahinalano na mobu...i naravno zrnce prisebnosti da se prvo okrene hitna ili policija...meni je to najlogiènija reakcija svakoga ko je razuman...èovjeku je pozlilo i to se može desti svakome od nas...užasava me pomisao da poèinjemo da živimo u društvu u kome ljudi imaju sve manje empatije za svoju okolinu...i zato se užasavam ovakvih dilema...ja ih nemam,a ko doðe da mi naplati najebaæe pravo..
[Edited by soraya on 19-11-2012 at 09:08 GMT]
|
|
19-11-2012 at 09:06 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
bdirlija Nivo: Forumski doajen http://youtu.be/E4OqAa9pcGQ
Registriran(a): 26-02-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1638 IP: Maskiran
|
Re: Zovi policiju i plati 150 KM
citat: sunce wrote:
E tako kazu, pa ako je zvanje bilo opravdano onda mozda biti i povrata novca.
Kod sudara isto, ko hoce da se pravi uvidjaj neka plati, oko stete auta dogovore se osiguravajuce kuce.
Nije mi bas jasno, pa ako ko zna vise neka malo pojasni.
Zamisljam situaciju da neko vidi nesto sto zahtjeva hitno zvanje policije, pokusaj ubistva, silovanje i sl. i konta hoce li zvati
Znam da se, u sluèaju saobraæajke, plaæa 100 marona. Jaran mi radi u osiguravajuæem pa mi tako reèe. I ta policija, ako se tako more nazvat. Sve kontam kad se neki jado s kakvim hayvanom sudari a taj hayvan kriv pa od dogovora ništa.
Al' to da naplati poziv za sve.... Svašta... Bože saèuvaj... Još æe uvest da moraš sam i lopove gonjat i 'apsit... Nemrem vjerovat da se mora platit.
Kad je opravdano a kad nije, ko o tome odluèuje, ðe je granica...? .. im i zakone i svijet u kojem živimo...! I "socijal-demokratiju", demokratiju i politiku i mein kapital ....
Neki dan mi maznuše brisaèe s auta, sutradan pokušali ratkape s toèkova skinut ali pošto su zavrnute na toèkove samo odvališe. Najveæi fazon je što se na tom parkingu parkira policija iz susjedne stanice Istok. Èitavo ljeto samo zauzimaju parking mjesta u hladovini. Nik'e koristi ni hajra od njih. Ujutro u 7 i uveèe u 11 sahata kad smjenu mijenjaju se razgalame pod prozorom, a lokalni džigeraši po noæi rahat i brez problema lumpuju, ove nije briga. I još da mi naplati poziv. E baš da vidimo.
citat: Blekaut wrote:
NIje to nista neobicno.
U Americi u NY je takvo pravilo. Kada neko zovne hitnu ili policiju mora platiti za to.
Èuj naplaæuju. Pa šta ako se u Americi naplaæuje. F... Ameriku i njihove nebulozne zakone , gdje praktièki si ni bašæe pred kuæom nemreš posijat, po zakonu. E jes nam Amerika uzor za zakone... Daleko im kuæa njihova bila....!
[Edited by bdirlija on 19-11-2012 at 11:28 GMT]
|
|
19-11-2012 at 11:24 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|