Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Tuzlarije : Portal Tuzlarije - kad ce redizajn?
Strana: 1 2
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
drtwin
Nivo: Novi forumaš
Registriran(a): 23-08-2005
Odgovori: 8
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Portal Tuzlarije - kad ce redizajn?

Danima razmisljam da li da ovo pitam na forumu, ali jednostavno moram. Tuzlarije su neizostavni dio moga dnevnog rituala citanja vijesti. Nema puno kradje sa drugih portala, i za razliku od ostalih bas je orijentisan lokalnim vijestima. Na stranu pristrasnost ovoj ili onoj politickoj opciji, pametan covjek to sve zna fino da isfiltrira; kad uzmes Avaz ili Oslobodjenje, ispada da su istinite samo citulje i TV program, a i on u zadnje vrijeme nije bas kako treba.
Helem, ono sto mi pocinje da smeta je dizajn...ako se malo prisjetite, Tuzlarije nisu nesto temeljitije mijenjale izgled od...pa ima 10-tak godina. Nema RSS-a, nema mobilne verzije, dizajn uopste izgleda k'o osrednji projekt informaticke sekcije neke osnovne skole. Bez uvrede.
Dakle, moje pitanje je hoce li biti redizajna ili ne? Za sada imate srece jer nema trenutno portala koji ima agilne reportere kao vi, a i nekako se dolazi po inerciji. Steta je da portal koji polako postaje dio gradske kulturne bastine bude ovako...ruzan. Opet bez uvrede. Ipak je i ovo lice Tuzle.

30-03-2013 at 22:53 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A
Nivo: Guest

icon Re: Portal Tuzlarije - kad ce redizajn?

Nešto sam malo komentarisao dizajn portala i foruma ovdje, pa mi admin reèe da sebi pravim šta hoæu i uživam.

Drugim rijeèima, od redizajna neæe bit ništa.

30-03-2013 at 23:08 | Ukljuèi u odgovor
Azur
Nivo: Forumski doajen
xxxxxyyyyy

Registriran(a): 24-07-2005
Odgovori: 5025

icon Re: Re: Portal Tuzlarije - kad ce redizajn?

citat:
VV Cephei A wrote:
Nešto sam malo komentarisao dizajn portala i foruma ovdje, pa mi admin reèe da sebi pravim šta hoæu i uživam.

Drugim rijeèima, od redizajna neæe bit ništa.

Svaka izmjena kosta para, zato nece sigurno biti izmjena. Potrebe i zahtjeve posjetilaca Tuzlarija za odredjenim promjenama treba dobronamjerno shvatiti, ali treba uzeti u obzir i limitirajuce(finansijske) faktore.

31-03-2013 at 01:05 | Ukljuèi u odgovor
drtwin
Nivo: Novi forumaš
Registriran(a): 23-08-2005
Odgovori: 8

Redizajn bi donio vise novca. Jedna od posljedica sto ovako posjecen portal ne zaradjuje vise je i los dizajn.

31-03-2013 at 15:38 | Ukljuèi u odgovor
cica

Registriran(a): 12-02-2008
Odgovori: 18418

Doniraj keš, možda se onda promijeni

31-03-2013 at 16:10 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A
Nivo: Guest

Je li taèno da ih dijelom finansira i opština?

31-03-2013 at 17:11 | Ukljuèi u odgovor
Azur
xxxxxyyyyy

Registriran(a): 24-07-2005
Odgovori: 5025

citat:
VV Cephei A wrote:
Je li taèno da ih dijelom finansira i opština?

Prostudiraj analiticki Budzet Opstine Tuzla, pa ces vidjeti da li i sta sve fanansira opstina

31-03-2013 at 17:20 | Ukljuèi u odgovor
camac
Unknown artist

Registriran(a): 11-05-2011
Odgovori: 5224

citat:
drtwin wrote:
Danima razmisljam da li da ovo pitam na forumu, ali jednostavno moram. Tuzlarije su neizostavni dio moga dnevnog rituala citanja vijesti. Nema puno kradje sa drugih portala, i za razliku od ostalih bas je orijentisan lokalnim vijestima. Na stranu pristrasnost ovoj ili onoj politickoj opciji, pametan covjek to sve zna fino da isfiltrira; kad uzmes Avaz ili Oslobodjenje, ispada da su istinite samo citulje i TV program, a i on u zadnje vrijeme nije bas kako treba.
Helem, ono sto mi pocinje da smeta je dizajn...ako se malo prisjetite, Tuzlarije nisu nesto temeljitije mijenjale izgled od...pa ima 10-tak godina. Nema RSS-a, nema mobilne verzije, dizajn uopste izgleda k'o osrednji projekt informaticke sekcije neke osnovne skole. Bez uvrede.
Dakle, moje pitanje je hoce li biti redizajna ili ne? Za sada imate srece jer nema trenutno portala koji ima agilne reportere kao vi, a i nekako se dolazi po inerciji. Steta je da portal koji polako postaje dio gradske kulturne bastine bude ovako...ruzan. Opet bez uvrede. Ipak je i ovo lice Tuzle.

mah, dizajn, redizajn, ovo- ono.. dobro je ovo, bar sto se tice tekstova.. ja gledam neki "carsijski web portal svih nas" ko fol tuzlanski, masa tekstova pisano na ekavici..

primjer: "Nakon poletanja iz baze Bagram, srušio se amerièki teretni avion Sedam èlanova posade amerièkog teretnog aviona poginulo je danas kada se letelica srušila ubrzo nakon poletanja iz vazduhoplovne baze Bagram kod Kabula, saopštila je britanskoj agenciji Rojters kompanija koja je vlasnik teretnog aviona."

03-05-2013 at 07:55 | Ukljuèi u odgovor
laly
Don't Let Me Be Misunderstood

Registriran(a): 19-11-2005
Odgovori: 39084

citat:
camac wrote:

mah, dizajn, redizajn, ovo- ono.. dobro je ovo, bar sto se tice tekstova.. ja gledam neki "carsijski web portal svih nas" ko fol tuzlanski, masa tekstova pisano na ekavici..

primjer: "Nakon poletanja iz baze Bagram, srušio se amerièki teretni avion Sedam èlanova posade amerièkog teretnog aviona poginulo je danas kada se letelica srušila ubrzo nakon poletanja iz vazduhoplovne baze Bagram kod Kabula, saopštila je britanskoj agenciji Rojters kompanija koja je vlasnik teretnog aviona."

pa na kraju clanka pise da je prezeta vijest i prema pravilima ne smije se mijenjati. a fakat, sta je problem sa ekavicom?
03-05-2013 at 08:34 | Ukljuèi u odgovor
camac
Unknown artist

Registriran(a): 11-05-2011
Odgovori: 5224

citat:
laly wrote:

pa na kraju clanka pise da je prezeta vijest i prema pravilima ne smije se mijenjati. a fakat, sta je problem sa ekavicom?

il ja ne vidim to da je vijest preuzeta il mi ne valja kompuJter, ali ako ti kazes da pise da je preuzeta, onda...
a ne smeta ni ekavica, ionako bi pri prevodu na ijekavicu, vijest imala skroz drugi kontekst..
03-05-2013 at 09:13 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 10
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Alisa lira, bamby, bandolero, BASTA, BoBann, Caliph, drtwin, eduardTZ, elao, jasa, kemmo, Ker, lion, modran1458, obdaniste67, Selne, tuzlak77god
FORUM : Tuzlarije : Portal Tuzlarije - kad ce redizajn? New Topic Post Reply

Strana: 1 2

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net