Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : DF -Demokratska fronta
Strana: 1 2
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Shaban
Nivo: Forumski doajen
Taxirat

Registriran(a): 17-01-2008
Odgovori: 12510
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon DF -Demokratska fronta

Desilo se i to!
Osnova se Stranka, još jedna u nizu...
Buduænost? Neizvjesna.
Iskreno, potajno sam se i nadao da æe to biti nešto, novo, osvježavajuæe... A ono, "stranka lijevog centra", face veæ davno viðene, dresovi zamijenjeni, minderaška organizacija...
Na Zapadu ništa novo

08-04-2013 at 09:08 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460

icon Re: DF -Demokratska fronta

bezveze samo jos jedan porezni potrosac..za plakate i kampanje...
sve isto,stare face,bez ideje,bez energije,obecavaju sve i svasta a ne mogu nista...
sretno him ko i ostalim

08-04-2013 at 09:12 | Ukljuèi u odgovor
prika621
Nivo: Novi forumaš
Registriran(a): 11-05-2011
Odgovori: 10

ako pogledamo razlog osnivanja jos jedne politicke stranke,to je povrijedjena tastina zeljka komsica.on je vjerovatno posten covjek,ali sta mu to koristi kada je nesposoban politicar.on nema intelektualni kapacitet da ponudi nesto novo na politickom trzistu.njegova izborna baza su bosnjaci.znaci jos jedna stranka koja trazi glasove od bosnjaka,iako on tvrdi da je njegova izborna baza cijela federacija,medjutim svakome je jasno da on nemoze dobiti glasove bosanskih hrvata,a jos mane hercegovackih hrvata.po tome pitanju hdz-i mogu mirno spavat.moje skromno misljenje je da komsic svojom strankom donosi politicku nestabilnost u bosnu i hercegovinu.

08-04-2013 at 09:40 | Ukljuèi u odgovor
nadi
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-07-2003
Odgovori: 9070

Nadam se da ce Zeljko i DF izvuci BiH iz sivila. 

Da te volim,duša zna...
08-04-2013 at 12:18 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

zašto unaprijed osudjivati
svakome treba dati šansu...ako sam mogla 20 godina gledati nacionaliste da imaju svojih 3-4 frakcija svaka,što ne bi i ljevica mogla malo probati da se reformiše i regeneriše...

08-04-2013 at 12:25 | Ukljuèi u odgovor
borbeni
ko je dir'o djeda mraza

Registriran(a): 31-01-2009
Odgovori: 8575

ma samo ovi što do sada nisu uspjeli da se izlaktaju u sdp-u prešli kod komšiæa, nikakva druga filozofija. volio bih da imaju barem 10% njegovih pogleda na BiH, ali èisto sumnjam

jedino što je dobro, podjela sdp-ovih glasaèa

[Edited by borbeni on 08-04-2013 at 13:25 GMT]

08-04-2013 at 13:24 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460

10 po 10
100% be i ha

08-04-2013 at 13:33 | Ukljuèi u odgovor
Shaban
Taxirat

Nije ovdje problem ljevica. Problem je što je Željko (èovjek kojeg izuzetno cijenim) izdao sam svoje principe. Uzeo je npr.Hanku Vejzoviæ za potpredsjednika a ona je više SDA nego što je bila SDP. A ja se lièno osipam na ove istrošene likove koji zabijaju noževe u leða dojuèerašnjim metorima. I te floskule tipa "stranka lijevog centra" mu nisu trebale. Zna se da su u centru lihnje i lihvari što nit' smrde nit' mirišu. A sam Željko drži na zidu Titovu sliku i zaklinje se u socijalistièke principe, pa kakav onda crni centar i ostala papazjanija.
Pa zar u Tuzli nije imao koga drugoga do Paviæa? To mi lièi na epizodu sa Žiliæem i SDA. Žiliæ otišao u SBiH sin ostao u SDA. Sada Paviæ stariji ostaje u izvršnom odboru SDP-a a sin mu u odboru DF-a. Pa koga vi familijarni klanovi više zajebavate? Ostavite nešto i za sitnije ribe. Da li to sve mora proæi kroža sito propalih politièara da bi imali makar oèekivanja da æe naprijed nešto u ovoj usranoj zemlji krenuti naprijed. Nema od toga ništa. Ovo æe biti fijasko kao i SBB što je doživio.
Nadam se samo da æe nešto dobrog izaæi iz svega. A to je da makar crkne Lagumdžija i njegovi sateliti i konaèno puste SDP da se vrati svojim istinskim principima socijaldemokratije. Dok je lagumdžije, beæireviæa, hadžiæa... SDP nema nikakve šanse za vaðenje iz kaljuže u koju su ga isti gurnuli

08-04-2013 at 14:40 | Ukljuèi u odgovor
yugi

Registriran(a): 20-12-2006
Odgovori: 35281

icon Re: Re: DF -Demokratska fronta

citat:
Shaban wrote:
A to je da makar crkne Lagumdžija i njegovi sateliti i konaèno puste SDP da se vrati svojim istinskim principima socijaldemokratije. Dok je lagumdžije, beæireviæa, hadžiæa... SDP nema nikakve šanse za vaðenje iz kaljuže u koju su ga isti gurnuli

Mislim da je to konaèni domet DF-a i ako se to desi ispunili su svoju misiju Lièno sam oèekivao malo jaèu kadrovsku strukturu ali ima još vremena do izbora tako da ne iskljuèujem moguænost da se još neke face prikljuèe DF-u.Meni malo bi šega kad vidjeh da je u predsjedništvu i onaj Munir Alibabiæ-Munja  

<br /><br /><br /><br />

08-04-2013 at 15:00 | Ukljuèi u odgovor
Shaban
Taxirat

A za one koji imaju nekakvu opsjenu da se nova stranka razlikuje po neèemu, evo vam ova vijest:
SARAJEVO - "Za 700 KM poveæane plate za profesionalne poslanike u Skupštini Kantona Sarajevo. Svaka èast SDA, ex-SBiH, BOSS, BPS, DF i samostalni poslanici.“

Ovako je glasio maloèas objavljeni Twitter status zastupnika u Skupštini KS Predraga Kojoviæa.

Èlan Predsjedništva Naše stranke, poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda FBiH Peða Kojoviæ potvrdio je Agenciji Fena da su poslanici u Skupštini Kantona sebi poveæali plate za 700 KM.

Kojoviæ je pojasnio i pozadinu ove odluke.

Ta odluka Vlade KS-a je dovela do toga da plaæe profesionalnih poslanika u Skupštini KS-a budu poveæane od 600 KM pa naviše - u zavisnosti od radnog staža svakog poslanika.

Paušali poslanicima (880 KM - prosjeèna FBiH plata) su smanjeni za oko 300 KM.

- Po meni, ovo je još jedan moralno neodbranjiv potez Vlade KS. Sada je veæ sasvim jasno da ova vlada konzistentno donosi loše etièke i zakonske odluke i da nema kapacitet da se ozbiljno uhvati u koštac s problemima koji parališu i ekonomski i socijalni i obièni život graðana i graðanki KS - smatra Kojoviæ."

08-04-2013 at 15:27 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 34
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: melissa, Mikuli, nazlija alihocic, pagny, R15KY, Rukfas_Tz, sivi soko, THE BEST, vectra 2.0 16v
FORUM : Politika : DF -Demokratska fronta New Topic Post Reply

Strana: 1 2

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net