Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi
Strana: 1 2 3 4
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

inzko-necemo-dozvoliti-nicije-jednostrane-poteze

citat:
Visoki predstavnik Valentin Inzko pozdravio je vijest da premijer Federacije BiH Nemin Nikšiæ i potpredsjednici Vlade Jerko Ivankoviæ Lijanoviæ i Desnica Radivojeviæ planiraju da u ponedjeljak, 8. aprila, razgovaraju o metodama zajednièkog rada s ciljem obezbjeðenja funkcionisanja organa vlasti. "Meðunarodna zajednica neæe imati razumijevanja za bilo kakav jednostrani potez koji bi mogao podiæi politièke tenzije", rekao je Inzko. Visoki predstavnik izrazio je nadu da æe Nikšiæ i potpredsjednici Vlade iskoristiti sastanak u ponedjeljak da pokušaju pronaæi zajednièko politièko rješenje koje æe obezbijediti funkcionisanje Vlade sve dok ne budu riješena preostala politièka pitanja u Federaciji BiH.


Koliko apsurda u samo tri reèenice:
(1) Visoki predstavnik Valentin Inzko pozdravlja bivšeg premijera i bivše dopremijere bivše vlade FBiH.
(2) Visoki predstavnik Valentin Inzko izražava nadu da æe (bivša!) izvršna vlast FBiH pronaæi zajednièko politièko rješenje.

Ne vjerujem da se sa navedenim apsurdima, koje javnosti servira Visoki predstavnik (austrijanac!) Valentin Inzko, igdje na kugli ovozemaljskoj može ostati barem nepopljuvan.

Šta je povod razgovoru bivših, kojeg je Visoki predstavnik Valentin Inzko pozdravio? Povod je 12. april, tj. nova parlamentarna seansa o Lagumdžijinom kvislinško-kriminalnom jedinstvenom boraèkom zakonu, koji je na ilegalnoj doradi u ilegalnoj vladi, a koju ilegalno podržava i Valentin Inzko. Glavni Lagumdžijin šegrt, Nikšiæ Nermin, vjeruje da æe ponovo imati podršku da Lagumdžijin kvislinško-kriminalni jedinstveni boraèki zakon uputi u parlamentarnu proceduru. Glavnog Lagumdžijinog šegrta uopæe ne brine što je takvo èinjenje neustavno i nezakonito, on je dobio zadatak da šefu za slijedeæe izbore osigura boraèki uzorak, te je sve ostalo sporedno.

Da je u pitanju finansijska konsolidacija države, Lagumdžija i njegovi šegrti biše uradili ono što je uraðeno u drugom entitetu, Hrvatskoj, ... Koeficijente, izmišljene da se može trgovati sa rješenjima o penziji i kontinuirano vršiti torturu nad penzionerima, vratli biše na jedan - kako je to u rješenjima i definirano. Što znaèi, laž je da je penzija vojnog penzionera, npr., 1730 KM. Po rješenju, ona je 1000 KM, npr. od 2000. godine. U sluèaju da se tako tretira, pa i isplaæuje ukoliko je to limitirano budžetskim problemima, nema potrebe ni za kakvim neustavnim i nezakonitim akcijama Zlatka Lagumdžije i njegovih šegrta. Dalje, ako koeficijent jedan za najniže penzije ne garantira minimalnu socijalnu sigurnost, posao socijalnih - a ne penzionih! - fondova je da graðanima osiguraju minimalnu socijalnu sigurnost.
05-04-2013 at 19:38 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

NN

citat:
Nikšiæ: U srijedu hitna sjednica Vlade FBiH

Održao sam sastanak s dopremijerima u vezi s daljnjim radom Vlade FBiH, do okonèanja postupka koji je pokrenut u Ustavnom sudu FBiH, u vezi s usvajanjem nezakonitih i neustavnih izmjena Poslovnika o radu Vlade FBiH, izjavio je za Fenu premijer FBiH Nermin Nikšiæ. "Do okonèanja ovog postupka neæu zakazivati redovne sjednice Vlade FBiH, jer ne postoje uvjeti za njihovo održavanje.
Spreman sam zakazati vanredne sjednice Vlade FBiH na kojima æe se razmatrati samo odluke koje se tièu osiguravanja stabilnosti budžeta i sprjeèavanja nastanka štetnih posljedica po interese FBiH, uvažavajuæi pri tome zakljuèke Predstavnièkog doma Parlamenta FBiH usvojene prilikom izglasavanja nepovjerenja Vladi FBiH", precizirao je premijer Nikšiæ.
Rekao je da veæ u srijedu, 10. aprila, planira zakazati hitnu sjednicu Vlade FBiH.
"Na toj bi se sjednici Vlada, prije svega, trebala izjasniti o inoviranom prijedlogu Zakona o povoljnijem penzioniranju branilaca odbrambenooslobodilaèkog rata, te o odluci o obustavljanju pojedinih vrsta rashoda iz budžeta FBiH za period od 45 dana", rekao je premijer FBiH Nermin Nikšiæ.


Kojeg li demonkratskog ogledala. Lagumdžijin premijer se poziva na zakonitost i ustavnost, oèekujuæi da æe ga podržati entitetski ustavni sud. Istovremeno, radi Lagumdžijinih nezakonitih i neustavnih djela, graðanin mora deceniju èekati presudu istih tih sudova, da bi stigao do državnog ili evropskog suda. Veæ dvije takve masovne tužbe na Lagumdžijina nezakonita i neustavna djela su u toku, ali njegov premijer priprema da uzakoni i treæe nezakonito i neustavno djelo po istom predmetu, ne èekajuæi da sudovi, na koje se on licemjerno poziva, okonèaju zapoèeto.

Najbolje što Nermin Nikšiæ može uèiniti za " osiguravanja stabilnosti budžeta i sprjeèavanja nastanka štetnih posljedica po interese FBiH" i BiH jeste da neopozivu ostavku na sve funkcije u izvršnoj vlasti i u Lagumdžijinoj SDP-i. Sve druge opcije su u korist kvislinškokriminalnog pohoda Izetbegoviæevog odanog šegrta Zlatka Lagumdžije na Bosnu i Hercegovinu. Stoga govor Lagumdžijinog premijera o braniocima odbrambenooslobodilaèkog rata je ortodoksno bacanje genocidne prašine u oèi zdravom razumu, a s namjerom da se pod maskom odstrašæene podsvijesti inovira FBiH, i BiH u tri nacistièko-fašistièka žarišta.
08-04-2013 at 13:45 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

usvojiti-jedinstveni-zakon-o-penzionisanju-borackih-populacija

citat:
- Ubijeðen sam da æe ovakvo zakonsko rješenje pridonijeti puno pravednijem i praviènijem odnosu prema boraèkoj populaciji koja je na svojim leðima iznijela teret odbrane Bosne i Hercegovine - navodi Kebo u saopæenju za javnost.


Jasno, kada su u pitanju vlastiti im interesi i supozicija, lešinari se bez problema šèoporaju ili sjate. Upravo to rade lešinari FBiH, i BiH, meðu kojima je Mirsad Kebo jedan od proèelnih, oèekujuæi sljedeæu "MMF-ovu tranšu", koju æe inkasirati iskljuèivo u korist vlastiti im privilegija. Srceparajuæe žalopojke za "puno pravednijem i praviènijem odnosu prema boraèkoj populaciji koja je na svojim leðima iznijela teret odbrane Bosne i Hercegovine" su nož u leða upravo boraèkoj populaciji koja je na svojim leðima iznijela teret odbrane Bosne i Hercegovine, te i Bosni i Hercegovini. Naravno, sljedbenici i šegrti Alije Izetbegoviæa su takav model vlasti i vladanja usavršili do savršenstva. Za njih je Miloševiæev šegrt, Vuèureviæ Božidar, amater u poistovjeæivanju i pozakonjenju radnih i ratnih prava.

Ustvari, moram citirati cijeli tekst, kao ogledalo dokle politièki idioti - u ime ustava, zakona, pravde i praviènosti - politièki truju ustavnost i zakonitost, iskljuèivo s namjerom da zadrže vlastito pravo na destrukciju i, po tom osnovu, na privilegije i profit. Odnosno i da se samoamnestiraju od odgovornosti za katastrofalnu situaciju èiji su oni iskljuæivi razlog.

citat:
Mirsad Kebo, potpredsjednik Federacije BiH Usvojiti jedinstveni zakon o penzionisanju boraèkih populacija

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo podržava usvajanje jedinstvenog Zakona o prijevremenom povoljnijem ponzioniranju u Parlamentu FBiH u formi kojoj ga je predložila Vlada FBiH i s kojom je saglasan Meðunarodni monetarni fond ( MMF).
- Ubijeðen sam da æe ovakvo zakonsko rješenje pridonijeti puno pravednijem i praviènijem odnosu prema boraèkoj populaciji koja je na svojim leðima iznijela teret odbrane Bosne i Hercegovine - navodi Kebo u saopæenju za javnost. Kako dalje navodi, postoje razlièiti aršini i razlike kada su u pitanju osobe koje ostvaruju ovo pravo, a jedan od glavnih ciljeva jeste eliminacija tih razlika. Potpredsjednik Kebo smatra da je potrebno ukloniti dosadašnje diskriminatorne odredbe i osigurati pravedniju raspodjelu sredstava namijenjenih za pripadnike Oružanih snaga. Isto tako smatra pravednim to što je predviðeno da najbrojnija populacija bivših pripadnika Oružanih snaga koja je branila RBiH i koja, do sada, nije bila obuhvaæena ovih pravom, a to su demobilizirani borci i ratni vojni invalidi, donošenjem jedinstvenog zakona, stièe pravo na povoljnije penzioniranje. - Ova kategorija nema moguænosti za zaposlenje i prepuštena je sama sebi. Moram naglasiti da donošenje ovakvog zakona predstavlja javni interes Federacije BiH iz razloga što trenutni sistem prijevremenog povoljenijeg penzioniranja pripadnika Oružanih snaga fiskalno nije održiv i prijeti urušavanju cjelokupnog penzionog sistema - navodi se u saopæenju. To, kako Kebo, nadalje, navodi, znaèi da donošenjem jedinstvenog zakona "pokazujemo brigu za redovne penzionere što je naša obaveza". - Ne smijemo zanemariti èinjenicu da donošenjem jedinstvenog zakona osiguravamo nastavak aranžmana s Meðunarodnim monetarnim fondom i na taj naèin osiguravamo i fiskalnu stabilnost ne samo Federacije BiH, nego cijele Bosne i Hercegovine. Uvjeren sam da æe meðu zastupnicima u Parlamentu FBiH i svima nama prevladati razum i da æe jedinstveni zakon biti usvojen - navodi potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo u saopæenju za javnost.
10-04-2013 at 17:10 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

ovako-vise-ne-ide
Oèito, u panici je postplatformski autokrata, Nermin Nikšiæ, pošto nije u stanju osigurati šefu dovoljno prostora za narcisoidno iživljavanje nad onim uzorkom bh-populacije èiji subjekti, legalno i legitimno, nastoje biti samoodrživi. (Ne)smijenjeni premijer (ne)smijenjene Vlade FBiH, èak nema pravo ni na ostavku, s obzirom da je i to pravo u vlasništvu Minera. Ali, tzv. premijer ima pravo da nasræe i blati boraèku populaciju, ucijenjujuæi je MMF-ovom tranšom (tranša, kako to gordo zvuæi!), iskljuèivo s namjerom da bi se vlast i vladari samoamnestirali od vlastiti im kvislinško-kriminalnih djela. Pritom, za tzv. premijera beznaèajno je što je njegova ucjena neustavna i nezakonita.

Dokle doseže autokratija tzv. premijera oèito je u sljedeæoj njegovoj konstataciji: "Zakon je izmijenjen tamo gdje smo mogli prihvatiti da se popravlja." Naravno, on mijenja zakon, a ne predlaže njegovu izmjenu. Potom, tzv. premijer odgovorno i savjesno poziva Parlament FBiH da "pokaže odgovornost i savjest, da se usvoji zakon i da na taj naèin deblokiramo stand-by aranžman." Vjerujem da ovakve srednjevjekovne nebuloze postoje još samo u davno adaktiranim nacrtanim filmovima.

Na kraju, tzv. premijer autokratsku sesiju završava lagumdžijski standardizirano, prijetnjom: "Ali ne možemo dopustiti da ugrozimo gotovo 380.000 redovnih penzionera te, u konaènici, i sva ostala primanja, pa i samih boraca."
_____________________________________________
hdz-bih-protiv-zakona-o-penzionisanju-boraca

Prijedlog zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraèkih kategorija u Federaciji BiH, o kome bi sutra trebalo da raspravlja Predstavnièki dom federalnog Parlamenta, nije prihvatljiv za HDZ BiH, izjavio je danas poslanik te stranke Marinko Èavara. "Koliko smo vidjeli, rješenja su potpuno ista kao u prošlom prijedlogu zakona i, ukoliko Vlada insistira na njemu, mi zbog odgovornosti prema svim penzionerima koji primaju penzije ispod svakog ljudskog dostojanstva, to ne možemo prihvatiti", izjavio je Èavara novinarima. On smatra da neusvajanje ovog zakona neæe ugroziti federalni penzioni fond i prava boraca.

Poslanik Saveza za bolju buduænost Mirsad Džonlagiæ rekao je da æe ta stranka bez obzira što nije uèestvovala u kreiranju ovog zakona podržati njegovo usvajanje. "Svjesni odgovornosti koja stoji pred nama Klub SBB-a podržaæe ovaj zakon, tim prije što postoje garancije Vlade da je usaglašen u najveæoj moguæoj mjeri", naveo je DŽonlagiæ. On je naglasio da je nemoguæe da jedan zakon zadovolji sve kategorije, ali da je važno da se ovo pitanje harmonizuje, kao i odnos sa MMF-om.

Znaèi, bh-ministar sigurnosti legao na Lagumdžijinu neustavnu i nezakonitu rudu. Pa upravo zato što je nemoguæe da jedan zakon zadovolji sve kategorije i da, pritom, bude legalan i legitiman, vojni penzioneri su protiv takvog zakona i predlažu da se ratna i radna prava tretiraju odvojeno. A što se tièe garancija Vlade, one su tzv. jednako kao što je, trenutno, i Vlada tzv. Èinjenica je da Lagumdžijin šegrt, Nermin Nikšiæ, dobio zadatak da svom šefu osigura boraèku populaciju i, istovremeno, satanizira one koji su svjesni njegovog kvislinško-kriminalnog odnosa upravo prema toj populaciji, odnosno i prema (R)BiH.

[Edited by oddodood on 11-04-2013 at 17:44 GMT]

11-04-2013 at 17:32 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

Renzo Daviddi

citat:
U izjavi se izražava zabrinutost Delegacije EU-a u BiH ovakvim razvojem dogaðaja i navodi oèekivanje da se "donosioci politika u Bosni i Hercegovini fokusiraju na napore koji æe dovesti do stvaranja i sprovedbe sveobuhvatnih i konzistentnih ekonomskih i socijalnih reformi, unapreðenja ekonomskog rasta i razvoja te stvaranja pozitivnog okruženja za poslovanje na dobrobit graðana".


U citiranom je oèito kako Lagumdžijin visokopozicionirani niskosortni kriminalac ne bira sredstva da bi realizirao šefovu namjeru. A osnovna namjera je Lagumdžijinom SDP-u osigurati "boraèki" izborni uzorak, nakon što ih je Željko Komšiæ ostavio bez takvog uzorka. Istovremeno, Zlatko Lagumdžija, kao najodaniji Izetbegoviæev šegrt slijedi bosnocidnu politiku, prema kojoj je boraèki staž od 18.09.1991. do 23.12.1995. ostvaren u Oružanim snagama Federacije Bosne i Hercegovine (navedeno piše u rješenjima o penziji), te entitetizira prava vojnika ostvarena u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Svjestan da su mu za realizaciju cilja bosnocidne misije najveæi neprijatelji oni koji su organizirali odbranu države od svetosavskoosmanske pošasti, predvoðene Alijom Izetbegoviæem, Zlatko Lagumdžija ih nasilno, neustavno i nezskonito "prevodi" iz statusa "vojni osiguranik" u "boraèku populaciju" i, pod maskom MMF-a, nasræe i satanizira njihova materijalna prava i biopsihosocijalni status.

Naime, zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u BiH, Renzo Daviddi, nedvojbeno kaže: "Bosna i Hercegovina troši velike svote novca na razlièita socijalna i boraèka davanja u sklopu vrlo fragmentiranog zakonskog okvira. Izdvajanja za borce su veæa od izdvajanja za civilne kategorije stanovništva. Generalno, raspodjela socijalnih davanja je regresivna. To bi moglo predstavljati ozbiljnu prijetnju fiskalnoj održivosti Bosne i Hercegovine, a posebno Federacije BiH, ukoliko se ovo pitanje ne riješi na pravi naèin, putem sveobuhvatnog programa reformi."

Lagumdžijin visokopozicionirani niskosortni kriminalac zna da su prava ostvarena iz radnog odnosa materijalna, a ne "socijalna i boraèka davanja", kakvim ih on namjerava uèiniti da bi mogao izvršiti šefov mu nalog. Ali, ustavno-pravna tragedija sa nesagledivim posljedicama je u èinjenici da i entitetske parlamentarne veæine – u ulozi zakonodavaca! – podržavaju (raspuštenog) Lagumdžijinog visokopozicioniranog niskosortnog kriminalca.
18-04-2013 at 10:30 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

bih-ispunila-uvjet-za-kredit-mmf-a

citat:
Dom naroda Federalnog parlamenta potvrdio je na današnjoj sjednici Zakon o povoljnijem penzionisanju branilaca narodno-oslobodilaèkog rata FBiH, èime su se stekli uvjeti da on bude objavljen u Službenim novinama FBiH. Za ovaj zakon glasalo je 33 delegata, dok je 11 bilo protiv, a 10 suzdržano.


Oèito, bosnocidna osmanskosvetosavska koalicija, trenutno predvoðena Zlatkom Lagumdžijom, formalno je neuništiva. Sada æe uslijediti potucanja po sudovima bh-graðana koje Zlatko Lagumdžija duže od decenije uporno terorizira. Naravno, procesi æe trajati novo desetljeæe i, potom, sudske odluke æe biti mrtvo slovo na papiru. Na nesreæu bh-graðena, pošto se politièko-pravni teror dogaða pod patronatom UN-a i EU-e, bh-graðani nemaju pravo ni na azil.

vlada-fbih-odbacila-sve-amandmane-na-prijedlog-zakona-o-penzionisanju-branilaca

citat:
Na sjednici je usvojen zakljuèak koji je inicirao delegat hrvatskog naroda Josip Periæ da federalni premijer Nermin Nikšiæ uputi za 30 dana zahtjev za ocjenu ustavnosti ovog zakona. Taj zakljuèak ne odgaða primjenu zakona niti isporuku naredne MMF-ove tranše, rekao je agenciji FENA permijer Nikšiæ.


Naravno, Lagumdžijinom visokopozicioniranom niskosortnom kriminalacu bitna je samo MMF-ova tranša, j.bo ustavnost i zakonitost.
18-04-2013 at 21:17 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

delegacija-eu-pozdravila-usvajanje-zakona-o-penzionisanju-boraca
Delegacija EU pozdravila usvajanje zakona o penzionisanju boraca

amasada-sada-pozdravila-usvajanje-zakona-o-povoljnjijem-penzionisanju
Amasada SAD-a pozdravila usvajanje Zakona o povoljnijem penzionisanju
______________________________________
Na nesreæu bh-graðena, pošto se politièko-pravni teror dogaða pod patronatom UN-a, USA i EU-e, bh-graðani nemaju pravo ni na azil, veæ moraju trpjeti Zlatka Lagumdžiju i njegove šegrte, inaèe æe biti izruèeni u Gvantanamo!

21-04-2013 at 20:59 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

Evo kako vladaju visokopozicionirani niskosortni kriminalci, predvoðeni Zlatkom Lagumdžijom:

parlament-fbih-ne-moze-preuzimati-ustavna-ovlastenja-vlade

citat:
Ustavni sud Federacije BiH /FBiH/ dao je negativno mišljenje na zakljuèke Predstavnièkog doma Parlamenta FBiH sa vanredne sjednice u februaru, kojima se dio ingerencija i ustavnih ovlaštenja federalne Vlade prenosi na Parlament. Ustavni sud FBiH smatra da Ustavom nije dopušteno ogranièavanje i preuzimanje ingerencija i ustavnih ovlaštenja jedne vlasti od druge. Ustavni sud FBiH, iznoseæi svoje mišljenje o zakljuècima Predstavnièkog doma Parlamenta FBiH, navodi da Ustavom nije dopušteno, iako je moguæe da je rukovoðeno dobrim namjerama, ogranièavanje preuzimanja ingerencija, odnosno ustavnih ovlaštenja jedne vlasti od druge. Sve odluke sadržane u zakljuècima koje se odnose na preuzimanje ovlaštenja drugog organa, u konkretnom sluèaju Vlade FBiH, suprotne su Ustavu FBiH i zakonu, prenijeli su federalni mediji. Jedini ustavni izuzetak, kada je u pitanju izvršna vlast jeste donošenje uredbi sa zakonskom snagom od Vlade FBiH kada dio izvršne vlasti strogo privremeno preuzima ingerencije zakonodavne vlasti, ali samo u situacijama opasnim po zemlju. Mišljenje Ustavnog suda FBiH zatražio je zamjenik premijera FBiH Jerko Ivankoviæ-Lijanoviæ. U februaru je na vanrednoj sjednici Predstavnièkog doma Parlamenta FBiH izglasano nepovjerenje Vladi FBiH sa 58 glasova "za", 26 protiv i šest uzdržanih. Pred poslanicima su se našli zakljuèci da Vlada FBiH kojoj je izglasano nepovjerenje nastavi da radi sa smanjenim ovlaštenjima i da do izbora nove ne može donositi odluke kojima se stvaraju dodatna finansijska optereæenja FBiH. Predstavnièki dom zadužio je zakljuècima premijera FBiH da dostavi spisak nadzornih i upravnih odbora, te èlanova uprava preduzeæa, agencija i institucija èiji je mandat istekao kako bi imenovali vršioce dužnosti na te pozicije.


Ali Lagumdžijini, i ne samo njegovi, visokopozicionirani niskosortni kriminalci ne mare za sudske odluke, èak ni oni u institucijama zakonodavne vlasti. Prethodno je isti Sud donio odluku o protuustavnom uvoðenju cenzusa te preuzimanju ingerencija ministarstva odbrane od strane tzv. boraèkog ministarstva, a u vezi sa tzv. boraèkim zakonom.

Uzgred, prvo mišljenje Ustavnog suda FBiH zatražio je Živko Budimir, a drugo Jerko Ivankoviæ-Lijanoviæ.

Dalje, pošto je prošao rok od 30 dana, Lagumdžijin visokopozicionirani niskosortni šegrt, Nermin Nikšiæ, oèito ne namjerava zatražiti mišljenje Ustavnog suda FBiH o tzv. boraèkom zakonu, bez obzira što ga je na to obavezao zakonodavac.
14-05-2013 at 08:37 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

sustine-i-geneze-krize-u-bih

citat:
Poruka ministra vanjskih poslova BiH Lagumdžija: Pack pokazala nepoznavanje suštine i geneze krize u BiH FOTO: Arhiva


Doris Pack neupitno zna da je suština i geneza krize u BiH vlast predvoðena ZL-om, te je suludo investirati u društvo koje vlast predvoðenu ZL-om održava na vlasti, tj. investirati u društvo koje uporno hrani i brani vlastitog dželata.

-opomena-pred-iskljucenje
citat:
Amandman Doris Pack je odbijen, ali to nikako ne znaèi da je Bosna i Hercegovina ostvarila pobjedu u ovom sluèaju - kazao je u izjavi za Agenciju Fena evropski parlamentarac Jelko Kacin. Kacin je i dalje iznenaðen ovim amandmanom te je istakao da mu nije jasno odakle je on došao i ko je mogao uticati na Pack da uopæe pomisli da ga plasira. - Takav amandman bi bio krajnje kontraproduktivan jer smatram da BiH treba hrabriti u provoðenju reformi i ka daljem napretku - rekao je Kacin. Bh. politièari moraju pod hitno, dodao je Kacin, iz politikanstva preæi u državnike. - Ovaj amandman je, kao što bi rekli u BiH, van pameti, ali je i oštra "opomena pred iskljuèenje" koju bh. politièari ozbiljno trebaju uzeti u obzir i razmotriti svoje djelovanje - naglasio je. Koliko je ozbiljna ova opomena BiH dovoljno govori i podatak da je amandman skupio skoro 300 glasova "za" jer, istakao je, svi u europskim institucijama znaju da bh. politièari ne rade posao za koji su izabrani i plaæeni. - Nasreæu, nas više od 300 je bilo protiv - zakljuèio je Kacin.

Naravno, za vlast predvoðenu ZL-om citirano ništa ne znaèi, jer je predvodnik obznanio da njega ne interesira dobrobit bh-države, veæ iskljuèivo dobrobit njegove partije.

pocnite-ispunjavati-obaveze
zabog-nedostatka-napretka-u-bih
dok-bih-stagnira-ostatak-regiona-napreduje
guzve-na-cips-ovim-salterima
citat:
Ogroman broj zahtjeva za izdavanje biometrijskih pasoša
24-05-2013 at 12:18 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

Živko Budimir se sutra vraæa na posao

26-05-2013 at 14:24 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 41
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Adnan_, Adnan_ IRAQ, Ajvi, antepavelic, goca, Herodot.H, joskobra, Lastavica, LilyL, nele73, Pasha_car_aga, rafa, SEMY_, Tuc-Muc-SRB, zaza
FORUM : Politika : Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice