Info: Ako imate neke nejasnoće, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi
Strana: 1 2 3 4
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

inzko-necemo-dozvoliti-nicije-jednostrane-poteze

citat:
Visoki predstavnik Valentin Inzko pozdravio je vijest da premijer Federacije BiH Nemin Nikšić i potpredsjednici Vlade Jerko Ivanković Lijanović i Desnica Radivojević planiraju da u ponedjeljak, 8. aprila, razgovaraju o metodama zajedničkog rada s ciljem obezbjeđenja funkcionisanja organa vlasti. "Međunarodna zajednica neće imati razumijevanja za bilo kakav jednostrani potez koji bi mogao podići političke tenzije", rekao je Inzko. Visoki predstavnik izrazio je nadu da će Nikšić i potpredsjednici Vlade iskoristiti sastanak u ponedjeljak da pokušaju pronaći zajedničko političko rješenje koje će obezbijediti funkcionisanje Vlade sve dok ne budu riješena preostala politička pitanja u Federaciji BiH.


Koliko apsurda u samo tri rečenice:
(1) Visoki predstavnik Valentin Inzko pozdravlja bivšeg premijera i bivše dopremijere bivše vlade FBiH.
(2) Visoki predstavnik Valentin Inzko izražava nadu da će (bivša!) izvršna vlast FBiH pronaći zajedničko političko rješenje.

Ne vjerujem da se sa navedenim apsurdima, koje javnosti servira Visoki predstavnik (austrijanac!) Valentin Inzko, igdje na kugli ovozemaljskoj može ostati barem nepopljuvan.

Šta je povod razgovoru bivših, kojeg je Visoki predstavnik Valentin Inzko pozdravio? Povod je 12. april, tj. nova parlamentarna seansa o Lagumdžijinom kvislinško-kriminalnom jedinstvenom boračkom zakonu, koji je na ilegalnoj doradi u ilegalnoj vladi, a koju ilegalno podržava i Valentin Inzko. Glavni Lagumdžijin šegrt, Nikšić Nermin, vjeruje da će ponovo imati podršku da Lagumdžijin kvislinško-kriminalni jedinstveni borački zakon uputi u parlamentarnu proceduru. Glavnog Lagumdžijinog šegrta uopće ne brine što je takvo činjenje neustavno i nezakonito, on je dobio zadatak da šefu za slijedeće izbore osigura borački uzorak, te je sve ostalo sporedno.

Da je u pitanju finansijska konsolidacija države, Lagumdžija i njegovi šegrti biše uradili ono što je urađeno u drugom entitetu, Hrvatskoj, ... Koeficijente, izmišljene da se može trgovati sa rješenjima o penziji i kontinuirano vršiti torturu nad penzionerima, vratli biše na jedan - kako je to u rješenjima i definirano. Što znači, laž je da je penzija vojnog penzionera, npr., 1730 KM. Po rješenju, ona je 1000 KM, npr. od 2000. godine. U slučaju da se tako tretira, pa i isplaćuje ukoliko je to limitirano budžetskim problemima, nema potrebe ni za kakvim neustavnim i nezakonitim akcijama Zlatka Lagumdžije i njegovih šegrta. Dalje, ako koeficijent jedan za najniže penzije ne garantira minimalnu socijalnu sigurnost, posao socijalnih - a ne penzionih! - fondova je da građanima osiguraju minimalnu socijalnu sigurnost.
05-04-2013 at 19:38 | Uključi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

NN

citat:
Nikšić: U srijedu hitna sjednica Vlade FBiH

Održao sam sastanak s dopremijerima u vezi s daljnjim radom Vlade FBiH, do okončanja postupka koji je pokrenut u Ustavnom sudu FBiH, u vezi s usvajanjem nezakonitih i neustavnih izmjena Poslovnika o radu Vlade FBiH, izjavio je za Fenu premijer FBiH Nermin Nikšić. "Do okončanja ovog postupka neću zakazivati redovne sjednice Vlade FBiH, jer ne postoje uvjeti za njihovo održavanje.
Spreman sam zakazati vanredne sjednice Vlade FBiH na kojima će se razmatrati samo odluke koje se tiču osiguravanja stabilnosti budžeta i sprječavanja nastanka štetnih posljedica po interese FBiH, uvažavajući pri tome zaključke Predstavničkog doma Parlamenta FBiH usvojene prilikom izglasavanja nepovjerenja Vladi FBiH", precizirao je premijer Nikšić.
Rekao je da već u srijedu, 10. aprila, planira zakazati hitnu sjednicu Vlade FBiH.
"Na toj bi se sjednici Vlada, prije svega, trebala izjasniti o inoviranom prijedlogu Zakona o povoljnijem penzioniranju branilaca odbrambenooslobodilačkog rata, te o odluci o obustavljanju pojedinih vrsta rashoda iz budžeta FBiH za period od 45 dana", rekao je premijer FBiH Nermin Nikšić.


Kojeg li demonkratskog ogledala. Lagumdžijin premijer se poziva na zakonitost i ustavnost, očekujući da će ga podržati entitetski ustavni sud. Istovremeno, radi Lagumdžijinih nezakonitih i neustavnih djela, građanin mora deceniju čekati presudu istih tih sudova, da bi stigao do državnog ili evropskog suda. Već dvije takve masovne tužbe na Lagumdžijina nezakonita i neustavna djela su u toku, ali njegov premijer priprema da uzakoni i treće nezakonito i neustavno djelo po istom predmetu, ne čekajući da sudovi, na koje se on licemjerno poziva, okončaju započeto.

Najbolje što Nermin Nikšić može učiniti za " osiguravanja stabilnosti budžeta i sprječavanja nastanka štetnih posljedica po interese FBiH" i BiH jeste da neopozivu ostavku na sve funkcije u izvršnoj vlasti i u Lagumdžijinoj SDP-i. Sve druge opcije su u korist kvislinškokriminalnog pohoda Izetbegovićevog odanog šegrta Zlatka Lagumdžije na Bosnu i Hercegovinu. Stoga govor Lagumdžijinog premijera o braniocima odbrambenooslobodilačkog rata je ortodoksno bacanje genocidne prašine u oči zdravom razumu, a s namjerom da se pod maskom odstrašćene podsvijesti inovira FBiH, i BiH u tri nacističko-fašistička žarišta.
08-04-2013 at 13:45 | Uključi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

usvojiti-jedinstveni-zakon-o-penzionisanju-borackih-populacija

citat:
- Ubijeđen sam da će ovakvo zakonsko rješenje pridonijeti puno pravednijem i pravičnijem odnosu prema boračkoj populaciji koja je na svojim leđima iznijela teret odbrane Bosne i Hercegovine - navodi Kebo u saopćenju za javnost.


Jasno, kada su u pitanju vlastiti im interesi i supozicija, lešinari se bez problema ščoporaju ili sjate. Upravo to rade lešinari FBiH, i BiH, među kojima je Mirsad Kebo jedan od pročelnih, očekujući sljedeću "MMF-ovu tranšu", koju će inkasirati isključivo u korist vlastiti im privilegija. Srceparajuće žalopojke za "puno pravednijem i pravičnijem odnosu prema boračkoj populaciji koja je na svojim leđima iznijela teret odbrane Bosne i Hercegovine" su nož u leđa upravo boračkoj populaciji koja je na svojim leđima iznijela teret odbrane Bosne i Hercegovine, te i Bosni i Hercegovini. Naravno, sljedbenici i šegrti Alije Izetbegovića su takav model vlasti i vladanja usavršili do savršenstva. Za njih je Miloševićev šegrt, Vučurević Božidar, amater u poistovjećivanju i pozakonjenju radnih i ratnih prava.

Ustvari, moram citirati cijeli tekst, kao ogledalo dokle politički idioti - u ime ustava, zakona, pravde i pravičnosti - politički truju ustavnost i zakonitost, isključivo s namjerom da zadrže vlastito pravo na destrukciju i, po tom osnovu, na privilegije i profit. Odnosno i da se samoamnestiraju od odgovornosti za katastrofalnu situaciju čiji su oni iskljućivi razlog.

citat:
Mirsad Kebo, potpredsjednik Federacije BiH Usvojiti jedinstveni zakon o penzionisanju boračkih populacija

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo podržava usvajanje jedinstvenog Zakona o prijevremenom povoljnijem ponzioniranju u Parlamentu FBiH u formi kojoj ga je predložila Vlada FBiH i s kojom je saglasan Međunarodni monetarni fond ( MMF).
- Ubijeđen sam da će ovakvo zakonsko rješenje pridonijeti puno pravednijem i pravičnijem odnosu prema boračkoj populaciji koja je na svojim leđima iznijela teret odbrane Bosne i Hercegovine - navodi Kebo u saopćenju za javnost. Kako dalje navodi, postoje različiti aršini i razlike kada su u pitanju osobe koje ostvaruju ovo pravo, a jedan od glavnih ciljeva jeste eliminacija tih razlika. Potpredsjednik Kebo smatra da je potrebno ukloniti dosadašnje diskriminatorne odredbe i osigurati pravedniju raspodjelu sredstava namijenjenih za pripadnike Oružanih snaga. Isto tako smatra pravednim to što je predviđeno da najbrojnija populacija bivših pripadnika Oružanih snaga koja je branila RBiH i koja, do sada, nije bila obuhvaćena ovih pravom, a to su demobilizirani borci i ratni vojni invalidi, donošenjem jedinstvenog zakona, stiče pravo na povoljnije penzioniranje. - Ova kategorija nema mogućnosti za zaposlenje i prepuštena je sama sebi. Moram naglasiti da donošenje ovakvog zakona predstavlja javni interes Federacije BiH iz razloga što trenutni sistem prijevremenog povoljenijeg penzioniranja pripadnika Oružanih snaga fiskalno nije održiv i prijeti urušavanju cjelokupnog penzionog sistema - navodi se u saopćenju. To, kako Kebo, nadalje, navodi, znači da donošenjem jedinstvenog zakona "pokazujemo brigu za redovne penzionere što je naša obaveza". - Ne smijemo zanemariti činjenicu da donošenjem jedinstvenog zakona osiguravamo nastavak aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom i na taj način osiguravamo i fiskalnu stabilnost ne samo Federacije BiH, nego cijele Bosne i Hercegovine. Uvjeren sam da će među zastupnicima u Parlamentu FBiH i svima nama prevladati razum i da će jedinstveni zakon biti usvojen - navodi potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo u saopćenju za javnost.
10-04-2013 at 17:10 | Uključi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

ovako-vise-ne-ide
Očito, u panici je postplatformski autokrata, Nermin Nikšić, pošto nije u stanju osigurati šefu dovoljno prostora za narcisoidno iživljavanje nad onim uzorkom bh-populacije čiji subjekti, legalno i legitimno, nastoje biti samoodrživi. (Ne)smijenjeni premijer (ne)smijenjene Vlade FBiH, čak nema pravo ni na ostavku, s obzirom da je i to pravo u vlasništvu Minera. Ali, tzv. premijer ima pravo da nasrće i blati boračku populaciju, ucijenjujući je MMF-ovom tranšom (tranša, kako to gordo zvući!), isključivo s namjerom da bi se vlast i vladari samoamnestirali od vlastiti im kvislinško-kriminalnih djela. Pritom, za tzv. premijera beznačajno je što je njegova ucjena neustavna i nezakonita.

Dokle doseže autokratija tzv. premijera očito je u sljedećoj njegovoj konstataciji: "Zakon je izmijenjen tamo gdje smo mogli prihvatiti da se popravlja." Naravno, on mijenja zakon, a ne predlaže njegovu izmjenu. Potom, tzv. premijer odgovorno i savjesno poziva Parlament FBiH da "pokaže odgovornost i savjest, da se usvoji zakon i da na taj način deblokiramo stand-by aranžman." Vjerujem da ovakve srednjevjekovne nebuloze postoje još samo u davno adaktiranim nacrtanim filmovima.

Na kraju, tzv. premijer autokratsku sesiju završava lagumdžijski standardizirano, prijetnjom: "Ali ne možemo dopustiti da ugrozimo gotovo 380.000 redovnih penzionera te, u konačnici, i sva ostala primanja, pa i samih boraca."
_____________________________________________
hdz-bih-protiv-zakona-o-penzionisanju-boraca

Prijedlog zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boračkih kategorija u Federaciji BiH, o kome bi sutra trebalo da raspravlja Predstavnički dom federalnog Parlamenta, nije prihvatljiv za HDZ BiH, izjavio je danas poslanik te stranke Marinko Čavara. "Koliko smo vidjeli, rješenja su potpuno ista kao u prošlom prijedlogu zakona i, ukoliko Vlada insistira na njemu, mi zbog odgovornosti prema svim penzionerima koji primaju penzije ispod svakog ljudskog dostojanstva, to ne možemo prihvatiti", izjavio je Čavara novinarima. On smatra da neusvajanje ovog zakona neće ugroziti federalni penzioni fond i prava boraca.

Poslanik Saveza za bolju budućnost Mirsad Džonlagić rekao je da će ta stranka bez obzira što nije učestvovala u kreiranju ovog zakona podržati njegovo usvajanje. "Svjesni odgovornosti koja stoji pred nama Klub SBB-a podržaće ovaj zakon, tim prije što postoje garancije Vlade da je usaglašen u najvećoj mogućoj mjeri", naveo je DŽonlagić. On je naglasio da je nemoguće da jedan zakon zadovolji sve kategorije, ali da je važno da se ovo pitanje harmonizuje, kao i odnos sa MMF-om.

Znači, bh-ministar sigurnosti legao na Lagumdžijinu neustavnu i nezakonitu rudu. Pa upravo zato što je nemoguće da jedan zakon zadovolji sve kategorije i da, pritom, bude legalan i legitiman, vojni penzioneri su protiv takvog zakona i predlažu da se ratna i radna prava tretiraju odvojeno. A što se tiče garancija Vlade, one su tzv. jednako kao što je, trenutno, i Vlada tzv. Činjenica je da Lagumdžijin šegrt, Nermin Nikšić, dobio zadatak da svom šefu osigura boračku populaciju i, istovremeno, satanizira one koji su svjesni njegovog kvislinško-kriminalnog odnosa upravo prema toj populaciji, odnosno i prema (R)BiH.

[Edited by oddodood on 11-04-2013 at 17:44 GMT]

11-04-2013 at 17:32 | Uključi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

Renzo Daviddi

citat:
U izjavi se izražava zabrinutost Delegacije EU-a u BiH ovakvim razvojem događaja i navodi očekivanje da se "donosioci politika u Bosni i Hercegovini fokusiraju na napore koji će dovesti do stvaranja i sprovedbe sveobuhvatnih i konzistentnih ekonomskih i socijalnih reformi, unapređenja ekonomskog rasta i razvoja te stvaranja pozitivnog okruženja za poslovanje na dobrobit građana".


U citiranom je očito kako Lagumdžijin visokopozicionirani niskosortni kriminalac ne bira sredstva da bi realizirao šefovu namjeru. A osnovna namjera je Lagumdžijinom SDP-u osigurati "borački" izborni uzorak, nakon što ih je Željko Komšić ostavio bez takvog uzorka. Istovremeno, Zlatko Lagumdžija, kao najodaniji Izetbegovićev šegrt slijedi bosnocidnu politiku, prema kojoj je borački staž od 18.09.1991. do 23.12.1995. ostvaren u Oružanim snagama Federacije Bosne i Hercegovine (navedeno piše u rješenjima o penziji), te entitetizira prava vojnika ostvarena u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Svjestan da su mu za realizaciju cilja bosnocidne misije najveći neprijatelji oni koji su organizirali odbranu države od svetosavskoosmanske pošasti, predvođene Alijom Izetbegovićem, Zlatko Lagumdžija ih nasilno, neustavno i nezskonito "prevodi" iz statusa "vojni osiguranik" u "boračku populaciju" i, pod maskom MMF-a, nasrće i satanizira njihova materijalna prava i biopsihosocijalni status.

Naime, zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u BiH, Renzo Daviddi, nedvojbeno kaže: "Bosna i Hercegovina troši velike svote novca na različita socijalna i boračka davanja u sklopu vrlo fragmentiranog zakonskog okvira. Izdvajanja za borce su veća od izdvajanja za civilne kategorije stanovništva. Generalno, raspodjela socijalnih davanja je regresivna. To bi moglo predstavljati ozbiljnu prijetnju fiskalnoj održivosti Bosne i Hercegovine, a posebno Federacije BiH, ukoliko se ovo pitanje ne riješi na pravi način, putem sveobuhvatnog programa reformi."

Lagumdžijin visokopozicionirani niskosortni kriminalac zna da su prava ostvarena iz radnog odnosa materijalna, a ne "socijalna i boračka davanja", kakvim ih on namjerava učiniti da bi mogao izvršiti šefov mu nalog. Ali, ustavno-pravna tragedija sa nesagledivim posljedicama je u činjenici da i entitetske parlamentarne većine – u ulozi zakonodavaca! – podržavaju (raspuštenog) Lagumdžijinog visokopozicioniranog niskosortnog kriminalca.
18-04-2013 at 10:30 | Uključi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

bih-ispunila-uvjet-za-kredit-mmf-a

citat:
Dom naroda Federalnog parlamenta potvrdio je na današnjoj sjednici Zakon o povoljnijem penzionisanju branilaca narodno-oslobodilačkog rata FBiH, čime su se stekli uvjeti da on bude objavljen u Službenim novinama FBiH. Za ovaj zakon glasalo je 33 delegata, dok je 11 bilo protiv, a 10 suzdržano.


Očito, bosnocidna osmanskosvetosavska koalicija, trenutno predvođena Zlatkom Lagumdžijom, formalno je neuništiva. Sada će uslijediti potucanja po sudovima bh-građana koje Zlatko Lagumdžija duže od decenije uporno terorizira. Naravno, procesi će trajati novo desetljeće i, potom, sudske odluke će biti mrtvo slovo na papiru. Na nesreću bh-građena, pošto se političko-pravni teror događa pod patronatom UN-a i EU-e, bh-građani nemaju pravo ni na azil.

vlada-fbih-odbacila-sve-amandmane-na-prijedlog-zakona-o-penzionisanju-branilaca

citat:
Na sjednici je usvojen zaključak koji je inicirao delegat hrvatskog naroda Josip Perić da federalni premijer Nermin Nikšić uputi za 30 dana zahtjev za ocjenu ustavnosti ovog zakona. Taj zaključak ne odgađa primjenu zakona niti isporuku naredne MMF-ove tranše, rekao je agenciji FENA permijer Nikšić.


Naravno, Lagumdžijinom visokopozicioniranom niskosortnom kriminalacu bitna je samo MMF-ova tranša, j.bo ustavnost i zakonitost.
18-04-2013 at 21:17 | Uključi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

delegacija-eu-pozdravila-usvajanje-zakona-o-penzionisanju-boraca
Delegacija EU pozdravila usvajanje zakona o penzionisanju boraca

amasada-sada-pozdravila-usvajanje-zakona-o-povoljnjijem-penzionisanju
Amasada SAD-a pozdravila usvajanje Zakona o povoljnijem penzionisanju
______________________________________
Na nesreću bh-građena, pošto se političko-pravni teror događa pod patronatom UN-a, USA i EU-e, bh-građani nemaju pravo ni na azil, već moraju trpjeti Zlatka Lagumdžiju i njegove šegrte, inače će biti izručeni u Gvantanamo!

21-04-2013 at 20:59 | Uključi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

Evo kako vladaju visokopozicionirani niskosortni kriminalci, predvođeni Zlatkom Lagumdžijom:

parlament-fbih-ne-moze-preuzimati-ustavna-ovlastenja-vlade

citat:
Ustavni sud Federacije BiH /FBiH/ dao je negativno mišljenje na zaključke Predstavničkog doma Parlamenta FBiH sa vanredne sjednice u februaru, kojima se dio ingerencija i ustavnih ovlaštenja federalne Vlade prenosi na Parlament. Ustavni sud FBiH smatra da Ustavom nije dopušteno ograničavanje i preuzimanje ingerencija i ustavnih ovlaštenja jedne vlasti od druge. Ustavni sud FBiH, iznoseći svoje mišljenje o zaključcima Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, navodi da Ustavom nije dopušteno, iako je moguće da je rukovođeno dobrim namjerama, ograničavanje preuzimanja ingerencija, odnosno ustavnih ovlaštenja jedne vlasti od druge. Sve odluke sadržane u zaključcima koje se odnose na preuzimanje ovlaštenja drugog organa, u konkretnom slučaju Vlade FBiH, suprotne su Ustavu FBiH i zakonu, prenijeli su federalni mediji. Jedini ustavni izuzetak, kada je u pitanju izvršna vlast jeste donošenje uredbi sa zakonskom snagom od Vlade FBiH kada dio izvršne vlasti strogo privremeno preuzima ingerencije zakonodavne vlasti, ali samo u situacijama opasnim po zemlju. Mišljenje Ustavnog suda FBiH zatražio je zamjenik premijera FBiH Jerko Ivanković-Lijanović. U februaru je na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH izglasano nepovjerenje Vladi FBiH sa 58 glasova "za", 26 protiv i šest uzdržanih. Pred poslanicima su se našli zaključci da Vlada FBiH kojoj je izglasano nepovjerenje nastavi da radi sa smanjenim ovlaštenjima i da do izbora nove ne može donositi odluke kojima se stvaraju dodatna finansijska opterećenja FBiH. Predstavnički dom zadužio je zaključcima premijera FBiH da dostavi spisak nadzornih i upravnih odbora, te članova uprava preduzeća, agencija i institucija čiji je mandat istekao kako bi imenovali vršioce dužnosti na te pozicije.


Ali Lagumdžijini, i ne samo njegovi, visokopozicionirani niskosortni kriminalci ne mare za sudske odluke, čak ni oni u institucijama zakonodavne vlasti. Prethodno je isti Sud donio odluku o protuustavnom uvođenju cenzusa te preuzimanju ingerencija ministarstva odbrane od strane tzv. boračkog ministarstva, a u vezi sa tzv. boračkim zakonom.

Uzgred, prvo mišljenje Ustavnog suda FBiH zatražio je Živko Budimir, a drugo Jerko Ivanković-Lijanović.

Dalje, pošto je prošao rok od 30 dana, Lagumdžijin visokopozicionirani niskosortni šegrt, Nermin Nikšić, očito ne namjerava zatražiti mišljenje Ustavnog suda FBiH o tzv. boračkom zakonu, bez obzira što ga je na to obavezao zakonodavac.
14-05-2013 at 08:37 | Uključi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

sustine-i-geneze-krize-u-bih

citat:
Poruka ministra vanjskih poslova BiH Lagumdžija: Pack pokazala nepoznavanje suštine i geneze krize u BiH FOTO: Arhiva


Doris Pack neupitno zna da je suština i geneza krize u BiH vlast predvođena ZL-om, te je suludo investirati u društvo koje vlast predvođenu ZL-om održava na vlasti, tj. investirati u društvo koje uporno hrani i brani vlastitog dželata.

-opomena-pred-iskljucenje
citat:
Amandman Doris Pack je odbijen, ali to nikako ne znači da je Bosna i Hercegovina ostvarila pobjedu u ovom slučaju - kazao je u izjavi za Agenciju Fena evropski parlamentarac Jelko Kacin. Kacin je i dalje iznenađen ovim amandmanom te je istakao da mu nije jasno odakle je on došao i ko je mogao uticati na Pack da uopće pomisli da ga plasira. - Takav amandman bi bio krajnje kontraproduktivan jer smatram da BiH treba hrabriti u provođenju reformi i ka daljem napretku - rekao je Kacin. Bh. političari moraju pod hitno, dodao je Kacin, iz politikanstva preći u državnike. - Ovaj amandman je, kao što bi rekli u BiH, van pameti, ali je i oštra "opomena pred isključenje" koju bh. političari ozbiljno trebaju uzeti u obzir i razmotriti svoje djelovanje - naglasio je. Koliko je ozbiljna ova opomena BiH dovoljno govori i podatak da je amandman skupio skoro 300 glasova "za" jer, istakao je, svi u europskim institucijama znaju da bh. političari ne rade posao za koji su izabrani i plaćeni. - Nasreću, nas više od 300 je bilo protiv - zaključio je Kacin.

Naravno, za vlast predvođenu ZL-om citirano ništa ne znači, jer je predvodnik obznanio da njega ne interesira dobrobit bh-države, već isključivo dobrobit njegove partije.

pocnite-ispunjavati-obaveze
zabog-nedostatka-napretka-u-bih
dok-bih-stagnira-ostatak-regiona-napreduje
guzve-na-cips-ovim-salterima
citat:
Ogroman broj zahtjeva za izdavanje biometrijskih pasoša
24-05-2013 at 12:18 | Uključi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

Živko Budimir se sutra vraća na posao

26-05-2013 at 14:24 | Uključi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 26
Skriveni clanovi: 1
Aktivni članovi: 0
Sretan rođendan: Behar1, djurdja1963, huska74, lav76, Mr Lion, Rufous, Soljanin
FORUM : Politika : Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja forumaša u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright © 2001 STRING