Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi
Strana: 1 2 3 4
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

Vlasti predvoðenoj ZL-om je potpis biti, ili ne biti. I to dvostruko, zbog: (1) kupljenog uzorka tzv. boraca koji æe morati glasati za vlast predvoðenu ZL-om, jer znaju da su u pravo uvedeni iskljuèivo kvislinško-kriminalnom voljom vlasti predvoðene ZL-om i (2) MMF-ovog kredita, kojim æe ih kvislinškokriminalna vlast predvoðena ZL-om isplatiti i finansirati samu sebe.

Zbog prethodno navedenog, najvjerovatnije i za Živka Budimira je potpis biti, ili ne biti. On sigurno zna da mu je vlast predvoðena ZL-om samo omoguæila da doðe u Predsjedništvo FBiH i potpiše i, potom, ode na godišnji odmor, eventualno u Hrvatskoj.
___________________________________________
LINK: Palac

citat:
Nakon pritvora ponovo na poslu Budimir potpisao Zakon o povoljnijem penzionisanju boraca


Izetbegoviæeva vlast predvoðena ZL-om ostaje na vlasti do zadnjeg pedlja Bosne i Hercegovine i zadnjeg Bošnjanina u njoj, a Živko Budimir ide na zasluženi odmor u Hrvatsku. Èak ga ni trofejni pištolj bez papira kojekakvog kantonalnog MUP-a neæe sprijeèiti u tome.
27-05-2013 at 21:50 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

Poništeno rješenje kojim je Budimir pušten na slobodu!

citat:
Sud BiH danas odluèio po žalbi Tužilaštva BiH Poništeno rješenje kojim je Budimir pušten na slobodu!


S. CENIÆ
citat:
Imam osjeæaj da bi vladajuæe strukture sada najradije izvukle Živka Budimira iz zatvora da potpiše šta je potrebno za èetvrtu tranšu MMF-a, a onda ga ponovo vratili u zatvor samo da doðu te pare. Na taj naèin bi ponovo prikrili svoj apsolutni nerad - smatra Ceniæ.


Tipièna politièko-pravna rašomonijada vlasti predvoðenih ZL-om, koje svakodnevno demonstriraju u kojoj mjeri su spremne da (legalno i legitimno) teroriziraju graðane BiH, i to pod apsolutnim protektoratom OUN-a i EU-e.

I šta sad, znaèi više ne važi ni palac Živka Budimira na Lagumdžijin jedinstven boraèki zakon. Naravno, to za vlasti predvoðene ZL-om neæe biti tako, a da terorizirani graðani stignu do nadležnih sudova i to dokažu, trebat æe im desetak godina.
31-05-2013 at 19:46 | Ukljuèi u odgovor
arnie
Nivo: Forumski doajen
I'm coming in peace now

Registriran(a): 12-02-2011
Lokacija: Zulu time zone
Odgovori: 4391
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

ja bih prije reko da Lagumdžija i tuži i sudi i sjecka i otima i pljaèka i... yebe materi mater i nama svima i... vrši, kako reèe, neviðeni genocid nad ovim napaæenim narodmom... da da neviðeni jer og Srebrenice i rata u BH æemo se oporavit ali od Lagumdžije NIKAD!!!
medjutim još nije prekasno, uhapsit seto i drvenim maljem u potiljak na sred Bašèaršije...

Budimir je sasvim nešto drugo, njemu se sudi za nešto zašto ne postoje valjani dokazi, ne kažem da nije kriv ali je i nevin dok se ne dokaže suprotno, ustvari pokušava ga se sklonuti na svaki moguæi naèin i time skrenuti pažnja od SDPovih orgija nesposobnosti i haranja ovom zemljom,
Ustav ove zemlje jasno kaže, nepostoji niti jedno tijelo koje može smijeniti niti razriješiti dužnosti Predsjednika FBH osim Ustavnog Suda ili njegove liæne ostavke

31-05-2013 at 20:15 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

zahtjev-ustavnom-sudu-ocjena-ustavnosti

citat:
Zahtjev Ustavnom sudu: Ocjena ustavnosti povoljnijeg penzionisanja Ustavnom sudu FBiH upuæen je zahtjev za ocjenu usklaðenosti Zakona o povoljnim mirovinama sa Ustavom Federacije BiH. Podsjetimo, usvajanjem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraèkih kategorija ispunjeni su uslovi za nastavak stand by aranžmana BiH sa Meðunarodnim monetarnim fondom. Dom naroda FBiH usvojio je zahtjev delegata Josipa Periæa da premijer FBiH Nermin Nikšiæ 30 dana od usvajanja ovog zakona podnese zahtjev Ustavnom sudu FBiH za ocjenu njegove ustavnosti. Ono što je on zaboravio, uradilo je 27 delegata. Nezvanièno, i Živko Budimir, predsjednik FBiH, poslao je po istom pitanju apelaciju Ustavnom sudu FBiH.


U tamnovilajetskim dvorima, u kojima danas caruje vlast predvoðena ZL-om, normalno je da visokopozicionirani niskosortni šegrti te vlasti - poput premijera FBiH, Nermina Nikšiæa - zaboravljaju vlastite im ustavne i zakonske obaveze, pošto je njihova supozicija zasnovana iskljuèivo na odanosti vlastodršcu, i to bez obzira koliko su posljedice takvog sistema vlasti i vladanja neustavne i nezakonite te, potom, katastrofalne za bh-graðane i BiH-u.
25-06-2013 at 10:19 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

Ustavni sud FBiH odbio Nikšiæev zahtjev, presudio u korist Budimira

citat:
Odluèujuæi po Budimirovom zahtjevu, Ustavni sud FBiH donio je odluku da je Zukan Helez bio dužan ispoštovati odluku o razrješenju èlanova Revizorskog tima za koordinaciju koju je donio Budimir. Ova odluka znaèi da æe revizija boraca/branitelja i invalida rata u ovom bh. entitetu biti obustavljena do izbora novog revizorskog tima. Predsjednik FBiH Živko Budimir kazao je da je oèekivao ovakvu odluku. "Odluka Ustavnog suda potvrðuje ono što sam ja sve vrijeme govorio, a to je da su predstavnici u Vladi FBiH dužni poštivati instituciju predsjednika FBiH i provoditi njegove odluke. Sud je jasno rekao da je ministar Helez bio dužan provesti odluku predsjednika FBiH, a sada æemo razmotriti sljedeæe postupke", kazao je Budimir. U drugom sluèaju, Ustavni sud FBiH odbacio je zahtjev premijera Nikšiæa u sporu sa potpredsjednikom Vlade FBiH Jerkom Ivankoviæem Lijanoviæem i osam ministara u Vladi FBiH, a koje se odnose na Odluku o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Vlade Federacije BiH i Zakljuèka Vlade FBiH od 19. marta. Naime, tog dana devet ministara izglasalo je izmjene Poslovnika o radu Vlade, nakon èega su Nikšiæ i ministri iz SDP-a napustili sjednicu Vlade FBiH. Ovim izmjenama Poslovnika predviðeno je da potpredsjednik Vlade FBiH može zakazivati sjednice i potpisivati akte Vlade, nakon èega je Nikšiæ pokrenuo pitanje ustavnosti ove odluke. "Odbacuje se zahtjev premijera FBiH za rješavanjem spora sa dopremijerom Jekom Ivankoviæem Lijanoviæem i osam ministara u Vladi FBiH", kazala je predsjednica Ustavnog suda FBiH Kata Senjak na poèetku obrazloženja odluke. U presudi se dodaje da osporena odluka i zakljuèak Vlade nisu objavljeni u Služebenim novinama FBiH te samim tim nisu ni pravno valjani.

Šta rade visokopozicionirani niskosortni šegrti vlasti predvoðene ZL-om, na èelu sa predsjednikom Vlade FBiH Nerminom Nikšiæem, dobro je prokomentirao pravni zastupnik devet ministara Ahmed Žiliæ:
citat:
"Ovom odlukom Suda pokazano je da je potrebno da pravna država uðe u Federalnu vladu. Veæina ministara æe nastaviti raditi u skladu sa procedurama kao i dosada i veæina ima prava koja joj pripadaju. Vjerujem da æe premijer i ostale politièke snage nakon ovog uvidjeti da opstrukcije rada Vlade nemaju mjesta u državi utemeljenoj na vladavini prava"


Meðutim, umjesto da podnese ostavku i sam predloži da odrobija uèestale neustavne rabote, visokopozicionirani niskosortni šegrt vlasti predvoðene ZL-om, predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšiæ, ponovo drži politièkopravne pridike, poluistinama pljujuæi po bh-graðanima: Parlamentarna veæina u FBiH postoji i ona funkcionira
citat:

Premijer Vlade Federacije BiH Nermin Nikšiæ (SDP BiH) rekao je za Fenu da je oèekivao ovakvu odluku Ustavnog suda Federacije BiH jer je ova situacija bila više nego oèigledno kršenje Ustava FBiH i Zakona o Vladi Federacije BiH, koje je sprijeèeno time što on nije želio, kako kaže, potpisati takvu odluku jer nije želio legalizirati takvo djelovanje. - Nažalost, stranke koje ne èine parlamentarnu veæinu veæ godinu dana krše Ustav i zakone kako bi se održali na vlasti izrugujuæi se volji graðana ove zemlje iskazanoj na izborima, te ismijavajuæi elementarne demokratske principe- rekao je Nikšiæ dodajuæi da je cilj bio da se protivustavnim djelovanjem donesu odluke kojima bi se uspostavila kontrola SDA, NSRZB, i HSP-a nad finansijskim, kadrovskim i svim drugim polugama vlasti i resursima Federacije BiH. Nikšiæ tvrdi da je ovom odlukom Ustavni sud FBiH sprijeèio uspostavu anarhije u FBiH i zato se sada moraju nastaviti procesi koji æe takvo stanje definitivno zaustaviti te procesi kojim æe se na adekvatan naèin kazniti vinovnici ovog pokušaja puèa. On smatra da bi bilo moralno, logièno i politièki korektno kada bi devet ministara koji su nakon ove odluke Ustavnog suda evidentno radili na temelju nepostojeæeg akta, odstupili sa svojih pozicija, pri èemu se ne smije zaboraviti da je njima, kao i ostatku Vlade, izglasano nepovjerenje u Parlamentu FBiH. Nikšiæ kaže da parlamentarna veæina koju saèinjavaju SDP, SBB, HDZBiH i HDZ 1990 postoji i ona funkcionira tamo gdje joj se dozvoljava da funkcionira. - Apsolutno razumijem stavove triju stranaka koje nemaju svoje predstavnike u Vladi, da oni nemaju namjeru slijepo provoditi politiku koju kreira Vlada kojoj su izglasali nepovjerenje. Ono što je bitno jeste da su ove stranke pokazale politièku zrelost i odgovornost na mnogim važnim pitanjima poput usvajanja budžeta za 2013. godinu ili na nekoliko važnih zakonskih projekata. Koristim se prilikom da im na tome èestitam. Puno posla je pred nama, morat æemo donijeti mnoge teške i važne odluke da bi se život graðana FBiH poboljšao, i mi smo spremni preuzeti odgovornost za te postupke. Meðutim, ako se demokratski procesi kao do sada nastave blokirati, onda politièke stranke koje se time bave moraju preuzeti odgovornost za posljedice koje æe takvo ponašanje neminovno proizvesti- zakljuèio je Nikšiæ.


Uistinu, uzalud je trošiti ikakve rijeèi na skotove u sistemu vlasti predvoðene ZL-om. Ali i na korumpirane tužioce, koji svesrdno štite te skotove. Graðanima su preostale jedino usrane motke da uspostave kvalitetan politièkopravni sistem vlasti, koji æe funkcionirati u njihovu korist.
26-06-2013 at 13:41 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

presuda
pobuna

citat:
"O nacrtu zakona Visoko sudsko i tužilaèko vijeæe (VSTS) BiH je u više navrata dalo negativno mišljenje, a na štetnost je upozoravalo i Tužilaštvo BiH, jer bi se navedenim zakonom ugrozila nezavisnost pravosuða i pravosuðe dovelo u podreðen odnos institucijama vlasti i politièkim strankama", navodi se u saopštenju. Iz Tužilaštva pojašnjavaju da se predviðenim Nacrtom zakona sudije i tužioci pokušavaju uvesti u rang državnih službenika, kojima bi institucije vlasti mogle odreðivati prihode i primanja i na taj naèin "disciplinovati" pravosuðe, "vjerovatno u sluèaju da se osobe iz politièkog života ili vrha politièkih stranaka naðu pred procesuiranjem za krivièna djela".


Visokom kvislinško-kriminalnom vijeæu i onima koje ono zastupa treba ukinuti plate, zato što su ortodoksno tamnovilajetski, pri èemu sudska vlast izvršava presude izvršne vlasti.
____________________________________________________________

Zaboravih dodati, tamnovilajetska sudska vlast samo masovno izvršava presude izvršne i zakonodavne vlasti, kojima a masovno krše ljudska prava i osnovne slobode. Vjerovatno, najmasovnije na kugli ovozemaljskoj, s obzirom da je njihova zaštita jedino u BiH ustavna odrednica, nadreðena lokalnim zakonima (èitaj: zakonodavcima i izvršiocima im).

"Nepravde kraljeva umiru sa njima, dok nepravde zaknodvaca traju generacijama." Skapali su kraljevi zla, Miloševiæ, Izetbegoviæ i Tuðman. Meðutim, Izetbegoviæevi zakonodavci ne odustaju od realizacije cilja njegovog kvislinško-kriminanog projekta, tj.od bosnocida. Najistaknutiji meðu njima je Zlatko Lagumžija, Miner.

Šta, uostalom, oèekivati od sudske vlasti gdje je, npr., za sudije ustavnog (èitaj: usranog!) suda jedni uvjet da to budu "istaknuti pravnici visokog moralnog ugleda." Po tom kriteriju, npr., sutkinja toga suda je SDA-prvakinja, Seada Palavriæ. Naravno, ona æe neupitno braniti (svoju!) izvršnu vlast po principu da ta vlast radi po zakonu koji je, naravno, obznanila (njezina) zkonodavna vlast. A to što je taj zakon neustavan, za (tamnovilajetski) ustavni sud je sasvim irelevantno.

Potom, vlast predvoðena ZL-om ne izvršava se ni presude Evropskog suda za ljudska prava. S druge strane, u ime OUN-a i EU-e, Valentin Inzko i Peter Sorensen šire laži o bh-demokratiji (èitaj: demonkratiji!) i, tako, bh-graðanima onemoguæavaju azilantsku zaštitu od tamnovilajetskog terora.
_________________________________

Vlast, od 2010. ponovo predvoðena Zlatkom Lagumdžijom - ZLOM! = Kadija te tuži, kadija ti sudi! = Tamni vilajet! /

SMRT TAMOM VILAJETU! - LOBODA BOSNI I HERCEGOVINI!
17-04-2014 at 19:43 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

citat:
arnie wrote:
ja bih prije reko da Lagumdžija i tuži i sudi i sjecka i otima i pljaèka i... yebe materi mater i nama svima i... vrši, kako reèe, neviðeni genocid nad ovim napaæenim narodmom... da da neviðeni jer og Srebrenice i rata u BH æemo se oporavit ali od Lagumdžije NIKAD!!!
medjutim još nije prekasno, uhapsit seto i drvenim maljem u potiljak na sred Bašèaršije...

Budimir je sasvim nešto drugo, njemu se sudi za nešto zašto ne postoje valjani dokazi, ne kažem da nije kriv ali je i nevin dok se ne dokaže suprotno, ustvari pokušava ga se sklonuti na svaki moguæi naèin i time skrenuti pažnja od SDPovih orgija nesposobnosti i haranja ovom zemljom,
Ustav ove zemlje jasno kaže, nepostoji niti jedno tijelo koje može smijeniti niti razriješiti dužnosti Predsjednika FBH osim Ustavnog Suda ili njegove liæne ostavke


nenadležnost!

Budimir osloboðen!

Izetbegoviæev visokopozicionirani niskosortni šegrt, Zlatko Lagumdžija, predao je uništenu SDP-u BiH pogancu nad pogancima, Nerminu Nikšiæu, da je sahrani.
19-03-2015 at 16:15 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

Ministar Mandiloviæ odbio smanjenje boraèkih penzija


citat:
Ministar Mandiloviæ odbio smanjenje boraèkih penzija Ministar rada i socijalne politike FBiH Milan Mandiloviæ uputio je danas odgovor Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje u kojem je odbio prijedlog smanjenja koeficijenta penzija korisnicima koji su penzionisani na osnovu Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca odbrambeno-oslobodilaèkog rata, saopæeno je iz Mandiloviæevog kabineta.

Kako navode, zbog nedostatka sredstava i poveæanja broja korisnika ove penzije, Zavod PIO/MIO zatražio je od ministra Mandiloviæa da uputi prijedlog Vladi Federacije BiH kojim bi se koeficijent ovih boraèkih penzija smanjio na 0,432.

Istièu da je pored toga što je Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilaèkog rata odbilo da se izjasni po ovom pitanju , Mandiloviæ u odgovoru na zahtjev Zavoda PIO naveo: "imajuæi u vidu ukupnu socijalno-ekonomsku situaciju boraèke populacije, odnosno korisnika penzija ostvarenih po ovom Zakonu, smanjenje isplatnog koeficijenta predloženo od Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, dovelo bi ih u još nezavidniji položaj”.

Imajuæi u vidu finansijsku situaciju u Federaciji BiH, Mandiloviæ rješenje ovog problema vidi kroz dalje uštede i angažovanje unutrašnjih rezervi, odnosno kroz rebalans Budžeta Federacije BiH za 2015. godinu.

"U Federaciji BiH i u ovoj zemlji uopšte, ima puno drugih troškova i stavki gdje se mogu ostvariti uštede. Na liniji reformske politike i programa nove Vlade FBiH svi trebamo podnijeti teret reformi i ušteda, ali penzioneri, invalidi i boraèka populacija su posljednja grupa stanovništva u èija prava treba zadirati. Ako im ne možemo poboljšati finansijsku situaciju, makar je ne smijemo pogoršavati", kazao je Mandiloviæ.


I nakon Izetbegoviæeve vlasti, predvoðene Zlatkom Lagundžijom - ZLOM, Izetbegoviæeva kvislinško-kriminalna vlast nastavlja sa satanizacijom svih onih subjekata iz odbrambeno-oslobodilaèkog uzorka bh-populacije, koji ne pripadaju kvislinško-kriminalnom safu. Naravno, Izetbegoviæeva kvislinško-kriminalna vlast zna da su baš ti subjekti organizirali odbrambebo-oslobodilaèki front, te da ih je baš Izetbegoviæ onemoguæio da odbranjenu RBiH i oslobode. Naravno, i to primarno, oslobaðanje (R)BiH pretpostavlja njeno oslobaðanje i od Izetbegoviæeve kvislinško-kriminalne vlasti.

Po tamnovilajetskom principu funkcioniranja Izetbegoviæeve kvislinško-kriminalne vlasti, "kadija te tuži, kadija ti sudi", diskriminacija prava subjekata iz odbrambeno-oslobodilaèkog uzorka bh-populacije u korist pripadnika kvislinško-kriminalnog safa projecirana je na odnos 0,432 : 1,78.

SMRT TAMNOM VILAJETU! - SLOBODA BOSNI I HERCEGOVINI!
11-05-2015 at 22:45 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi - Mandiloviæ ne zna zakon



Mandiloviæ ne zna zakon

citat:
Ministar rada i socijalne politike Federacije Bosne i Hercegovine Milan Mandiloviæ (DF) oèito ne poznaje zakone, kaže za "Dnevni avaz" Zijad Krnjiæ, direktor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, reagirajuæi na saopæenje ministra o boraèkim penzijama.


Naravno, Krnjiæ je iz prvog kvislinško-kriminalnog safa, koji funkcionira iskljuèivo po tamnovilajetskom zakonu "kadija te tuži, kadija ti sudi".


SMRT TAMNOM VILAJETU"! - SLOBODA BOSNI I HERCEGOVINI!
11-05-2015 at 22:50 | Ukljuèi u odgovor
oddodood
Nivo: Forumas sa iskustvom
Ubi nas glad za neznanjem!
Registriran(a): 15-03-2009
Odgovori: 136
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi

Nesporno, kljuèni problem znaèajnog dijela bošnjaèlog uzorka bh-populacije je ad hock (èitaj: vehabijski profilirana!) iskljuèivost svakoga i svega što nije izetbegoviæevski tamnovilajetsko. Tim slijedom, izmišljena je kategorija "borac" i "povoljni uvjeti", s ciljem da se ozakoni kvislinško-kriminalno ratno pravo i, potom, nadredi radnom - materijalnom pravu. Rezultat je satanizacija svih onih koji su po osnovu radnog odnosa ostvarili pravo na penziju, te protežiranje "boraca", koji su to pravo ostvarili pod "povoljnim" uvjetima. Što, konaèno, znaèi da je iskljuèiva namjera jedinstvenog boraèkog zakona Izetbegoviæevog Lagumdžije ozakonjenje prava Izetbegoviæa i šegrta mu na izdaju, ratno profiterstvo, teror i kriminal.

Para nema zato što su ih Izetbegoviæevi kvislinzi, ratni profiteri i i kriminalci opljaèkali, sa iskljuèivom namjerom da konaèno dohakaju Bosni i Hercegovini. Sa istom namjerom, instalirali su i razvili sudsku, zakonodavnu i izvršnu vlast, koja je ozakonila i koja brani pravo Izetbegoviæevih kvislinga, ratnih profitera i kriminalca na bosnocid i, potom, terorizira sve državotvorno opredijeljene bh-subjekte.

Naravno, sve prethodno najneposrednije superviziraju Ujedinje nacije i Evropska unija, u èijoj funkciji su lešinarski Meðunarodni monetarni fond i Svjetska banka.

13-05-2015 at 11:42 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 31
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: beba24, cheguedoeNo2, dr.devilito, lilly, malimeho, mikooo, neko_bezveze, onlyyou, uprava, victorius
FORUM : Politika : Lagumdžija te tuži, Budimir ti sudi New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice